Podkast

Retro Crew - Sesong 5, episode 3

– Lara Croft er en av spillhistoriens største ikon

Retro Crew drar tilbake til nittitallets Tomb Raider.

Det er lenge siden Lara begynte sitt første eventyr.
Eidos Interactive

Vi skal tilbake til midten av 90-tallet i ukens episode av Retro Crew, til den første PlayStation og til Sega Saturn der det første Tomb Raider-spillet fra Core Design fikk sin debut.

Tomb Raider kom først ut i 1996.

Som den aristokratiske unge arkeologen Lara Croft måtte spillerne utforske, hoppe, og skyte seg gjennom gigantiske tredimensjonale nivåer som hittil ikke hadde sidestykke i spillhistorien. Laras verden er også full av farer: pigger, haier, tigre, menn med våpen og til og med dinosaurer.

Det er kanskje naturlig å sammenligne Tomb Raider med Indiana Jones-filmene. Det finnes riktignok paraleller til både Indiana Jones og andre actionfilmer i Lara Croft sine eventyr, men designerne i Core klarte allikevel å gi Lara en identitet som ikke trenger defineres med utgangspunkt i noen andre. Hun er sin egen person, og er en av spillhistoriens største ikon.

Denne uken er det Ida Joynt, Stian Askeland og Jostein Hakestad som snakker om arkelogens opphav.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Her er de tre forrige episodene:

Metal Gear Solid skapte den morderne snikesjangeren
Det er 19 år siden meitemarkene først slengte bananbomber på hverandre
Hva hadde spillhistorien vært uten Halo-serien?

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden