Lastebiltyveri ødelegger for Amiibo-samlere

Sjeldne Splatoon-spesialutgaver er sporløst forsvunnet.

didbygraham, flickr.com, Nintendo, montasje Gamer.no

En lastebil lastet med Amiibo-figurer og spesialutgaven av Wii U-spillet Splatoon har blitt stjålet. Bilen skulle kjøre mellom Nintendos hovedkvarter i Europa og lageret til spillbutikken GAME i Storbritannia, men har forsvunnet underveis. Dette melder Eurogamer.

Splatoon slippes 29. mai.

For GAME utgjør dette et ganske stort problem nå, få dager før lanseringen av Splatoon. Selv om de vil kunne skaffe normale kopier av spillet til kundene sine, er det tydeligvis ikke mulig å erstatte spesialutgaven som inneholder en sjelden akkar-figur.

– På grunn av de ekstraordinære omstendighetene vil vi dessverre ikke kunne skaffe erstatninger for disse forsvunne gjenstandene. Vi har ingen annen mulighet enn å bytte ut spesialutgaven med den vanlige utgaven av spillet. Du vil fremdeles få med Inkling Boy- og Inkling Girl-Amiiboene skriver GAME i en uttalelse til kunder som har forhåndsbestilt pakken.

Kunder får også muligheten til å avbestille ordren sin, eller de kan si seg fornøyde med den vanlige utgaven av spillet til redusert pris.

Verken Nintendo eller GAME vet akkurat hva som har skjedd med den forsvunne lastebilen, eller hvor den nå befinner seg.

Splatoon er Nintendos ferskeste konsept bygget på helt nye figurer. Dette tredjepersonsskytespillet lar opp til åtte spillere kjempe mot hverandre på hvert sitt lag. Målet er å skyte maling på så mye av spillflaten som mulig, og vinnerlaget er gjengen som til sist står igjen med mesteparten av territoriet fargelagt.

Populære Amiibo

Splatoon er Nintendos nyeste spill.

For britiske Amiibo-samlere er situasjonen lei, og enkelte kommer nok til å forsøke å skaffe seg figurene på andre måter. De mye omtalte Nintendo-figurene som først ble lansert i fjor har blitt en internasjonal farsott, og selskapet har ikke greid å produsere figurer for å møte etterspørselen.

Som med Skylanders- og Disney Infinity-figurer kan Amiibo-figruene brukes for å lagre og overføre data mellom spill og en chip inne i figuren. Mens de to førstnevnte bruker figurene som en integral del av sine spill, er Amiibo-figurene mer myntet på å tilføye ekstra funksjonalitet. I Mario Kart 8 kan noen figurer låse opp kostymer, mens i Mario Party 10 kan man bruke noen av figurene til å lagre gjenstander.

Feilproduserte Amiibo-er har også blitt solgt for enorme summer.
Produksjonsfeil sørget for at denne figuren ble solgt for 180 000 kroner »

Siste fra forsiden