Produksjonsfeil sørget for at denne figuren ble solgt for 180 000 kroner

Det er langt over 1000 ganger så mye som figuren koster i butikken.

eBay, usmik_72rcplxb

Da en feilprodusert Samus-figur fra Nintendos nylig gikk for 17 000 kroner, himlet vi litt med øynene. Det er dog ingenting mot hva en Princess Peach-figur fra samme opplag gikk for nylig.

Det er fotmangelen som skal være verdien her.

I en eBay-auksjon gikk figuren – som du kan se i toppbildet – for svimlende 180 000 kroner. Ettersom utsalgsprisen for en slik figur ligger på 149,50 tilsvarer kjøpssummen godt over 1000 ganger figurens handelsverdi. Som Polygon påpeker har kjøperen et godt renommé på eBay, noe som gjør det sansynlig at figuren faktisk går for denne prisen.

Til nå er dette det mest innbringende salget av en slik defekt Amiibo-figur. I tillegg til denne har to andre Princess Peach-figurer gått for 1700 kroner og 12 964 kroner.

Amiibo-figurer går i Skylanders' fotspor

Amiibo-figurene benytter seg av såkalt NFC-teknologi («Near field communication»), som betyr at de med Wii Us GamePad kan sende og motta signaler. Man kan sette leketøyet på kontrolleren for å hente og lagre informasjon. I Super Smash Bros. for Wii U brukes systemet for eksempel til å lagre en figur som skal fungere som sparringspartner.

Nintendos nye figurkonsept virker å gå i fotsporene til Activisions Skylanders og Disney Infinity som begge også blander spill med ekte figurer. Disse har hatt et forsprang på noen år nå.

Det er ikke bare med Amiibos at Nintendo ser mot konkurrentene:Snart kan du laste ned Nintendo-spill før lansering »

Siste fra forsiden