Plastfigurer gir nytt liv til ikoniske Nintendo-figurer

Dette er Nintendos svar på Skylanders og Disney Infinity.

Nintendo annonserte tirsdag kveld en ny og spennende storsatsing som skal kunne benyttes på tvers av deres kommende spill og produkter; Såkalte amiibo-figurer.

En amiibo er en liten plastlekeversjon av en kjent Nintendo-figur som kan leses digitalt av din Wii U Gamepad og deretter dukke opp i et spill.

Kommer først til Super Smash Bros.

Konseptet er ikke ulikt det vi har sett i Skylanders og Disney: Infinity. I hver enkelt figur er det en databrikke som kan leses av alle Wii U-konsoller. Når figuren plasseres på en Wii U-kontroller lastes den inn i spillet ditt og kan benyttes på forskjellige måter. Informasjon kan også sendes tilbake til figuren, slik at din figur blir unik for deg.

– Dataen i figuren din forandrer seg mens du spiller, og dette åpner for mange nye spillmuligheter, skrøt Nintendosjef Reggie Fils-Aime under videokonferansen.

Din Mario-figur vil ikke bare dukke opp i Super Smash Bros. til Wii U, men vil også lære seg kampstatistikken din og hvordan du spiller. I praksis betyr dette at du kan laste inn en datastyrt motstander som slåss mot deg eller med deg, avhengig av hva du velger. Super Smash Bros. til Wii U vil være det første av flere spill som skal støtte denne tjenesten. Hvordan du bruker figurene er opp til deg.

Nintendo skal etter hvert også rulle ut amiibo-støtte for Mario Kart 8. Hvordan dette skal fungere vites ikke enda, men vil forhåpentligvis gi spillet lengre levetid. Videoen under går inn på litt flere detaljer om de kommende figurene.

Siste fra forsiden