Ser du hvorfor denne Samus-Amiiboen er verdt 17 000 kroner?

Nintendo-figuren ble solgt for mer enn 100 ganger utsalgsprisen.

jetfour, eBay

På tampen av november lanserte Nintendo sitt figurkonsept Amiibo verden over. Men ikke alle figurer kommer ut av støypeformen uten skavanker.

Like før helgen sirkulerte det et bilde av Amiibo-figuren Samus Aran fra Metroid-serien. I stedet for å ha én ikonisk håndkanon, slik heltinnen alltid har hatt, stilte denne feilproduksjonen opp med to stykker – en på hver hånd.

Verdt 100 ganger så mye

Nå har denne figuren blitt solgt på nettauksjonssiden eBay for om lag 17 000 kroner. Med tanke på at en ny Amiibo-figur koster 149,50,- her til lands er altså feilproduksjonen verdt godt over 100 ganger så mye som en vanlig figur.

Amiibo-figurene skal kunne brukes med flere Nintendo-spill etter hvert. På nåværende tidspunkt er det en liten håndfull spill som støttes, slik som Hyrule Warriors, Mario Kart 8 og Super Smash Bros. for Wii U.

Figurene benytter seg av såkalt NFC-teknologi («Near field communication»), noe som betyr at de i tandem med Wii Us GamePad kan sende og motta signaler. Dette gjør at man kan sette leketøyet på kontrolleren for å hente og lagre informasjon. I nylanserte Super Smash Bros. for Wii U brukes dette for eksempel for å lagre en spillkontrollert figur som skal fungere som sparringspartner.

Nintendos figurkonsept virker å gå i fotsporene til Activisions Skylanders og Disney Infinity som begge også blander spill med ekte figurer. Disse har dog hatt et forsprang på noen år nå, men er i motsetning til NIntendos satsing låst til hver sin serie.

Det er ikke bare med Amiibos at Nintendo ser mot konkurrentene:
Snart kan du laste ned Nintendo-spill før lansering »

(Kilde: Polygon)

Siste fra forsiden