Legendariske Asteroids gjenoppstår som massivt onlinespill

– Vi skal hylle det originale spillet, sier utviklerne.

Atari

Det klassiske arkadespillet fra 1979 gjenoppstår som en massiv flerspiller satt i en åpen verden med overlevelseselementer.

Asteroids Outpost, som spillet heter, er satt i verdensrommet i en fjern fremtid. Spillerne må undersøke rommiljøer og begi seg ut på oppdrag for å uforske universet på jakt etter ressurser. Spillerne kan også lage eget utstyr – inkludert våpen og kjøretøy – og samarbeide med andre spillere eller kjempe mot dem over nett.

Asteroids Outpost. Konseptskisse.

I Outpost tar du fatt på rollen som en romgruvearbeider, som kjemper for å overleve i et asteroidebelte. Atari beskriver spillet som et åpen verden-spill med sandkasse- og overlevelseselementer.

Spillet inneholder også en form for flerspillerkamper mot andre, men Atari gav ikke vekk noen detaljer om dette.

– En hyllest til det originale spillet

– Asteroids er et av de mest ikoniske spillene i Ataris portefølje med over 200 spill og serier, og vi ser frem til å introdusere spillet for dagens digitale spillæra, uttaler Fred Chesnais, konsernsjef i Atari, i en pressemelding.

Og fortsetter:

– Spillet er en hyllest til det originale Asteroids ved å implementere klassiske funksjoner som muligheten til å sprenge asteroider, samtidig som vi introduserer en helt ny forutsetning og spillbarhet. Outpost vil appellere til både tilhengere av det originale Asteroids og entusiaster av overlevelssespill og massive flerspillerspill, avslutter Chesnais.

Det originale Asteroids fra 1979.

Asteroids Outpost lanseres til PC i mars via Steam Early Access. Spillet utvikles av Salty Games, et nytt spillstudio bestående av industriveteraner, som skal ha jobbet med blant annet Call of Duty: Black Ops II og Star Trek Online. Med seg på laget har de Arktos Entertainment Group, som skal tilby «teknisk og infrastrukturstøtte». Studioet har tidligere stått bak utgivelsen av det omdiskuterte The War Z.

Asteroids er ikke det eneste spillet Atari gjenoppliver:
I fjor annonserte de at Alone in the Dark og Haunted House vender tilbake »

Siste fra forsiden