The War Z har mistet retten på varemerket

Har egentlig ikke kunnet bruke navnet siden november.

Ifølge et skriv som det amerikanske patentkontoret har publisert på sin nettside (via Polygon) mistet zombieapokalypsespillet The War Z retten til å bruke navnet som merkevare allerede den 15. november. Grunnen skal være at navnet er for likt romanen World War Z og filmstudioet Paramounts kommende filmatisering.

Dette betyr etter alt å dømme at zombiespillet må skifte navn. Polygon hevder også at det kan være mulig for Paramount å forby all bruk av navnet fremover.

Mange zombieinteresserte kjenner kanskje allerede til World War Z: An Oral History of the Zombie War som ble publisert i 2006. Boken tar for seg en rekke anekdoter etter at post-apokalypsen har fått fotfeste. Paramounts film skal etter planen komme allerede i juni neste år, og filmselskapet skal også ha vist interesse for å lage et spill med tiden.

Turbulent spillslipp

The War Z.

Navnetapsnyheten kommer på tampen av en annen stor kontrovers rundt The War Z. Tidligere i desember ble spillet sluppet på Steam, med en beskrivelse som lå langt unna det spillet faktisk bydde på. Etter et strabasiøst døgn ble beskrivelsen endret, og The War Z-utviklerne gikk ut og beklaget at enkelte så ut til å ha «feillest beskrivelsen».

Kort tid etter ble spillet trukket fra Steam. Grunnen var ifølge Valve at spillet ble lansert ved en feiltagelse, og at de jobbet tett med utviklerne om å få sveivet igang en ny versjon.

Les også: The War Z er fjerna frå Steam Les også: The War Z-sjefen prøver å forsvare misledende informasjon

Siste fra forsiden