LEGO Super Mario

LEGO og Nintendo går sammen for å lage en slags virkelighetens Mario Maker

Bruk LEGO-klosser for å bygge egne baner og samle mynter.

LEGO og Nintendo har den siste uken hintet om et slags samarbeid, og torsdag kunne partene omsider ta bladet fra munnen. Selskapene har nemlig gått sammen om å lage en fysisk opplevelse som kombinerer LEGO-bygging med klassisk Mario-spilling.

«It's a me, LEGO Mario.»
LEGO

Som traileren over viser består LEGO Super Mario av en rekke Mario-inspirerte byggeklosser. Her finner vi blant annet grønne rør, spørsmålsesker, Goombaer og selvfølgelig Mario selv.

Alt dette kan kombineres for å designe helt nye verdener. Når byggverket står klart kan Mario-figuren suse gjennom i kjent stil – det vil si, med en hjelpende hånd fra den som leker.

– Dette er hverken et dataspill eller et tradisjonelt LEGO-sett. I stedet er LEGO Super Mario et nytt produkt som inkluderer en interaktiv Mario-figur som samler mynter i verdener som er bygget opp av LEGO-klosser, forteller LEGO i en pressemelding.

Basert på kunngjøringen vil Super Mario-settene komme i flere varianter og størrelser, slik at de som ønsker kan bygge seg mer varierte verdener. Hva slags pakker som blir tilgjengelige er imidlertid uvisst, men ytterligere detaljer vil avsløres ved en senere anledning.

LEGO Super Mario skal lanseres senere i 2020.

Les også: The Legend of Zelda inntar Super Mario Maker 2 »

Siste fra forsiden