Filmnedlasting på PS3

Lei eller kjøp

Sony lanserer sin filmtjeneste i Europa, men foreløpig bare i noen få land.

Sony har hevdet at spillkonsollen deres ikke bare skal betegnes som sådan, men som komplett underholdningssenter for stua. Som en del av dette har de jobbet med å gjøre filmnedlasting til en del av systemet, og nå skal denne tjenesten endelig lanseres i Europa.

Tjenesten skal la deg kjøpe eller leie filmer. Til Eurogamer forteller Mark Hardy fra Sonys markedavdeling at man i første omgang kan kjøpe og leie SD-filmer, mens man bare kan leie HD-filmer. Dette skal endre seg over tid, når Sony får ordnet diverse avtaler med de ulike filmselskapene. I Storbritannia koster det rundt 25 kroner å leie en SD-film, og rundt 65 å kjøpe.

Over 800 filmer fra selskaper som Disney, Paramount, Universal, Warner Bros. og (selvsagt) Sony er allerede ute, og ifølge Hardy er planen å lansere minst femti nye filmer i uka. Med tiden er det mulig at også TV-serier kan lastes ned, men i første omgang konsentrerer Sony seg om film.

Foreløpig er det bare noen få land som får tilgang. Tjenesten er lansert i Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Spania. Andre europeiske land følger etter i 2010.

Siste fra forsiden