Lekkede bilder av Xbox Series X-prototyp viser baksiden av konsollen

Si adjø til HDMI-inn og TV-satsing.

NeoGAF, Curry Panda
Slik ser fronten ut.
NeoGAF, Curry Panda

Bilder av det som virker å være en prototyp for Xbox Series X har dukket opp på nett. De detaljerte bildene viser oss for første gang baksiden på konsollen, inkludert innganger og utganger, og selv om dette er en prototyp gir de oss et pekepinn på hva vi kan forvente av innganger og utganger.

Bildene dukket først opp på nettforumet NeoGAF, og den kjente Microsoft-insideren Brad Sams har siden sagt at dette er autentisk.

Inn og ut

Og her er baksiden.
NeoGAF, Curry Panda

Til syvende og sist er det så spennende som baksiden av en konsoll kan bli. Vi ser en HDMI-utgang, to USB A-porter, en utgang for Ethernet, optisk lyd og en strøminngang. Ifølge Sams er den siste merkelige rektangelporten mellom HDMI- og optisk lyd-utgangen forbeholdt diagnostikk for utviklere, og blir sannsynligvis fjernet før konsollen slippes mot slutten av året.

Skarpsynte vil nok merke seg at mangelen på en HDMI-inngang betyr at Series X ikke viderefører TV-konseptet som var en del av Xbox One-pitchen i 2013. Den gamle konsollen fungerer slik at man kan bruke inngangen for å få et HDMI-signal inn, og dermed koble sammen TV- og konsollfunksjonalitet. Mixrosoft har gått lenger og lenger vekk fra dette de siste årene, så det er egentlig ikke så overraskende i seg selv.

Det snedigste med denne lekkasjen er at modellnummeret til konsollen er synlig i bildene, noe som nok vil få konsekvenser for vedkommende siden Microsoft sannsynligvis har god kustus på hvem som sitter på hvilke prototyper.

Både den nye Xbox-en og konkurrenten PlayStation 5 slippes mot jul 2020. Fra før av vet vi at begge konsollene skal droppe tradisjonelle spinnende harddisker og går for SSD-lagring. PlayStation 5 får et tredje generasjons AMD Ryzen og Radeon-utviklet grafikkort med støtte for både 8K-oppløsning og ray tracing. Xbox går for en egen Zen 2- og Navi-prosessor fra AMD som er kjernen i det vi nå tipper er Series X. Denne skal tåle 120 bilder i sekundet og oppløsning på opp til 8K, og i likhet med PlayStation 5 vil den støtte ray tracing.

Vi vet også at Xbox Series X ikke nødvendigvis blir den eneste konsollen for Microsoft. Planen er å ha flere forskjellige modeller etter hvert, og Series X kan sånn sett sees på som en av flere Xbox-konsoller.

LES OGSÅ: Xbox Series X får ikke eksklusive spill ved lansering »

Siste fra forsiden