Let's talk about sex

Fra indianerpiker til varm kaffe, her er et blikk på sex i spillhistorien.

1: Forspill
2: Nittitallet
3: Det nye millenniet
4: Japan
5: Etterspill

Grand Theft Auto fremkaller gjerne mareritt hos de mest fanatiske kritikerne av spill. Vold, biljakter og karriere som kriminell – fysj og fy! Men da GTA: San Andreas ble lansert til PC i 2005 handlet plutselig ikke ”hot coffee” lenger om varm kaffe, og en av tidenes største spillskandaler var et faktum.

Med ett var ikke vold og blod det farligste, men nakenhet og sex. Lynsjelystne foreldre forlangte hoder på gylne fat og advokater fikk våte drømmer om dyre massesøksmål. To år senere helte sexscenen i Mass Effect mer bensin på bålet, og Fox News skrek om ”Tidenes mest realistiske sexsimulator” i beste sendetid.

I februar 2008 hadde den amerikanske foreldrenettsiden whattheyplay.com en avstemning om hvilken type spillinnhold foreldrene var mest bekymret for. Av 3000 stemmer oppga 9 % banning, 11 % narkotika, 29 % vold og 51 % sex som bekymringsfaktor. Sex er for alvor blitt den nye styggedommen.

Det har vært et par modige og tidvis perverse sjeler som spilte ut sexkortet lenge før San Andreas, og vi skal nå se litt nærmere på noen av disse titlene.

Tapet av jomfrudommen

General Custer på eventyr. Foto: virginmedia.com

Den amerikanske spillutvikleren Mystique lagde i 1982 noen av de tidligste spillene med sex i for Atari 2600. Deres mest kjente og kontroversielle spill var Custer's Revenge. Her styrte man en naken general Custer med en enorm ereksjon, som måtte dukke unna piler for å nå frem til en naken og fastbundet indianerpike som han kunne ”more seg med". Utviklerne så kanskje humoren i det hele, men det gjorde ikke feministene, indianerne og politikerne.

Video av nevnte spill kan sees her (ekstern lenke).

Fremmarsj for realismen

Maxie trenger hjelp til å få buksene. Foto: atomicmpc.com.au

1987 var et begivenhetsrikt år for de sexfikserte. Det første sexspillet med semirealistisk grafikk, dog i svart hvit, ble lansert i form av MacPlaymate til Macintosh. I spillet skulle man ved hjelp av musepekeren kle av ei dame og gi henne orgasme ved å trykke på flere intime punkter, bevege musen på forskjellige måter, og ved bruk av sexleketøy.

En annen lansering i 1987 har blitt stående som en milepæl. Leisure Suit Larry: In The Land Of The Lounge Lizards var det første av til nå åtte spill (hvor Leisure Suit Larry: Box Office Bust lanseres senere i år). Serien er tidenes mest populære eventyrspill for voksne, og preget i mange år unge gutter sine tanker og refleksjoner om sex.

Verdens første møte med Larry. Foto: Mobygames.com

I 1990 fikk mange unge gutter sitt første møte med nakne kvinnekropper og kjønnsorganer i bevegelse i Sex Game v1.0 til Amiga. Her var det tatt utgangspunkt i repeterende fotoserier av et par som hadde sex i forskjellige stillinger, hvorpå spilleren skulle bevege joysticken så fort de kunne for å øke tempoet i akten. Jo raskere bevegelse, dess fortere ville det elskende paret oppnå orgasme, og spilleren mer poeng.

Les også
Anmeldelse:

På denne tiden vokste det frem en enorm mengde sexspill til Amiga, ettersom dette var datidens kraftigste spillsystem som ikke var bundet av familevennlige titler, slik som Nintendo var.

1: Forspill
2: Nittitallet
3: Det nye millenniet
4: Japan
5: Etterspill

Siste fra forsiden