Punch-out tilbake i ringen

Liten mann mot stereotyper

Det ferskeste spillet i den klassiske bokseserien har fått slippdato.

I 1984 debuterte det humoristiske boksespillet Punch-Out i arkadehallene, men det er nok NES-utgaven fra 1987 de fleste husker. Begge gikk ut på å denge besynderlige og ofte stereotype boksere ved å lære angrepsmønstrene deres og finne effektive måter å slå tilbake.

Sist vi så serien var det herlige SNES-spillet Super Punch-Out i 1994, og det gikk mange år før vi hørte noe mer til den. I fjor annonserte Nintendo endelig at tiden var inne for et comeback på Wii, og nå har spillet fått europeisk slippdato.

Det nye spillet har enkelt og greit fått tittelen Punch-Out og skal lanseres 18. mai i USA og 22. mai i Europa. Spillet er basert på NES-utgaven og byr på en rekke kjente fjes, samt et par nye motstandere. Blant de gamle bokseren finner vi blant annet slaktofferet Glass Joe og tjukkasen King Hippo.

Du kan velge å bokse både på gamlemåten ved å holde Wiimoten sidelengs som en NES-kontroll, eller du kan bruke bevegelsefølsomheten i Wiimoten og Nunchuken til å bokse. Sistnevnte vil antagelig bli noe av det samme som systemet vi allerede kjenner fra boksespillet i Wii Sport hvor hver av kontrollene styrer en neve.

Mens du venter på spillet kan du få deg et gjensyn med Super Punch-Out, for i morgne lanseres det nemlig gjennom Nintendos Virtual Console-tjeneste. Her får du blant annet bokse mot en sirkusklovn, en asiatisk kampsportmester og en selvopptatt prins fra Storbritannia.

Punch-Out utvikles av kanadiske Next Level, og selveste Shigeru Miyamoto fungerer som produsent.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden