LittleBigPlanet

LittleBigPlanet-servere stengt igjen etter dataangrep

Hackere la inn en rekke støtende meldinger i spillet.

Sony Interactive Entertainment

Sony har nok en gang sett seg nødt til å stenge serverne for LittleBigPlanet. Det kommer etter en ny runde med dataangrep rettet mot spillet.

LittleBigPlanet-serverne har det tungt for tiden.
Sony Interactive Entertainment

Takket være et sikkerhetshull klarte hackere legge inn varselmeldinger som dukket opp for andre spillere. Disse inneholdt blant annet grove transfobiske meldinger, og Sony valgte til slutt å legge ned serverne helt.

– Grunnet alvorlighetsgraden rundt de nylige angrepen har vi ikke noe annet valg enn å midlertidig stenge ned spillserverne. Vi tar disse angrepene på alvor, spesielt når de er rettet mot lojale medlemmer av vårt spillersamfunn. Takk for forståelsen, lød en uttalelse fra den offisielle Twitter-kontoen for LittleBigPlanet.

De omfattende DDOS-angrepene begynte først i midten av mars, og også da ble serverne stengt midlertidig. Sony sa aldri noe om årsaken, men ifølge en Eurogamer-rapport skal det ha handlet om en bruker som var misfornøyd med hvordan Sony behandlet serien.

LittleBigPlanet 3 fra 2014 er foreløpig det siste hovedspillet i plattformserien. Sidespranget Sackboy: A Big Adventure kom til PlayStation 4 og PlayStation 5 i fjor, men det nådde ikke helt opp i vår anmeldelse.

LES OGSÅ: Sony har over 25 PlayStation 5-spill i ovnen »

Siste fra forsiden