Logitech avduker nye PC-kontrollere

I dag kunngjorde Logitech lanseringen av tre nye spillkontrollere for PC.

Logitech ønsker å tilby PC-kontroller som angivelig skal være designet for å møte behovene til enhver spiller, fra nybegynnere til de mest erfarne. Markedsføringsdirektør Fred Swan sier blant annet følgende i pressemeldingen:

- En kontroll er spillerens viktigste verktøy og mest tillitsfulle partner.

De nye gamepadene er designet slik at de passer bedre i hånden, med forbedret gummigrep og knappetilpasning som skal gjøre det lettere for spilleren å lykkes. To av modellene kommer dessuten med mange nyskapte funksjoner.

I den trådløse Logitech Cordless RumblePad 2 benyttes avansert, trådløs teknologi og den kan blant annet hoppe mellom frekvenser for å slippe forstyrrelser. Kontrollen drives av to AA-batterier og det er påstått at disse skal kunne vare til over 100 timers spilling. Den andre modellen er Logitech RumblePad 2, som er identisk men trådbasert. Felles for de to modellene er et avansert system for vibrasjon som skal sikre mer realisme, for eksempel ved bilkrasj og eksplosjoner.

Den tredje kontrollen, Logitech Precision GamePad, er en enklere kontroll som appellerer mer til allmennheten. Den byr ikke på annet enn stilig design i gjennomsiktig, blå hardplast. Likt for alle tre kontrollene er derimot at de er til forveksling like håndkontrollene til PlayStation 2. Det faktum at Logitech er en av verdens ledende aktører innen tilbehør til PC-spill gjør at lanseringen kan oppfattes som et forsøk på å trekke konsollspillere over til PC.

RumblePad 2-kontrollene kommer til høsten, mens den enklere Precision GamePad skal komme rett før utgangen av året. Gamer.no kommer med en omtale av samtlige produkter når de nærmer seg butikkhyllene.

Til venstre: Trådløs RumblePad 2, midten: RumblePad 2 og Precicion GamePad til høyre.

Siste fra forsiden