NCsoft punger ut

Lommeboka må opp

Ultima-skaper Richard Garriott vant søksmål mot MMO-utvikleren.

I spillindustrien er det vanlig kost med uoverstemmelser som fører til søksmål, noe de gigantiske summene det ofte opereres med nok er medskyldig i.

Etter et nylig søksmål kan utviklerlegenden Richard Garriott føye seg inn i en stadig voksende rekke av spillansatte som har vunnet gjennom med sine anklager . Dette melder Eurogamer.

Nå har han nemlig vunnet 24 millioner dollar, grovt regnet 171 millioner norske kroner, i et privat søksmål mot MMO-giganten NCsoft. Denne konflikten skal ha utgangspunkt i at Richard Garriott følte at han ble avskjedighet fra selskapet, samtidig som NCsoft presenterte det som at han frivillig sa opp stillingen.

Konsekvensen av dette var at Garriott ble nødt til å selge sine aksjeandeler på et ugunstig tidspunkt, noe som skal ha kostet ham store summer i tapt fortjeneste. Nå har den britiske veteranutvikleren likevel grunn til å smile bredt etter å ha sikret pensjonen sin.

Skjermbilde fra Tabula Rasa.

Richard Garriott, også kjent via alteregoet sitt Lord British, er en av de absolutte veteranene innenfor utvikling av massive onlinespill. Med sitt Ultima Online anses han gjerne for å være faren til den moderne MMORPG-sjangeren. Han er også kjent for andre spill, som resten av den omfattende Ultima-serien og kultspillet Bioforge.

Spilldesigneren ble ansatt av NCsoft i år 2000, etter at de overtok hans og brorens selskap Destination Games. Der jobbet han hovedsakelig med floppen Tabula Rasa, men var også involvert i mer suksessrike prosjekter som City of Heroes og City of Villains.

Tabula Rasa en hybrid mellom rollespill og skytespill og en av NCsofts storsatsninger. Sci-fi-spillet opplevde likevel aldri den suksessen det trengte for å overleve, og ble i februar i fjor lagt ned etter bare et og et halvt år på markedet.

Siste fra forsiden