Lover å støtte Street Fighter V inn i neste tiår

Capcom vil satse beinhardt på både e-sport og nytt innhold.

Capcom
– Jo flere som konkurrerer, jo større turneringer kan vi arrangere, noe som igjen kan trekke flere tilskuere. Fremtiden for Street Fighter V avhenger av det, sier sjefsutvikler Yoshinori Ono til Famitsu.
Capcom

Street Fighter V blir en hovedsatsing for spillutvikler Capcom også i årene fremover. Det kom nylig frem i et intervju med det japanske dataspillmagasinet Famitsu, oversatt til engelsk av Event Hubs.

Les Gamer.nos anmeldelse: – Ikke helt knockout ennå

På spørsmål om hvilke planer Capcom har for videreutvikling av det populære slåssepillet, fortalte sjefsutvikler Yoshinori Ono at de allerede så for seg å støtte spillet i enda mange år fremover.

– Det er ikke snakk om kun ett eller to år til. Vi ser langt frem i tid. Hittil har vi planene klare for frem til år 2020 eller der omkring, sier Ono til Famitsu.

– Må trekke flere spillere

Selskapet har allerede annonsert at en kommende oppdatering vil by på nytt innhold. Foreløpig vet vi ikke annet enn det som fremkommer i denne videoen, men det ser vitterlig ut som et nytt brett og at selveste Akuma vil spille en viktig rolle. Oppdateringen skal etter sigende være klar til årets Playstation Experience, som går av stabelen 3.–4. desember.

Ryu får juling av nykommer Laura.
Capcom

Medutvikler Tomoaki Ayano forteller at selskapet satser tungt på spillet. Særlig e-sport er et stort fokusområde for dem.

– Vi må befeste Street Fighter Vs posisjon som en e-sport-tittel. Allerede nå er det flere som spiller dette spillet enn Street Fighter IV da det var på høyden, men vår jobb er å trekke enda flere spillere, mener Ono.

– Jo flere som konkurrerer, jo større turneringer kan vi arrangere, noe som igjen kan trekke flere tilskuere. Fremtiden for Street Fighter V avhenger av det, legger Ono til.

Måtte fjerne nytt brett

Da Street Fighter V ble sluppet i februar, var Gamer.nos anmelder lunken i sin omtale. Spillet fikk ros for et dypere og mer engasjerende kampsystem, samt at terskelen for nye spillere var blitt lavere enn før. På den andre siden fremsto Street Fighter V som et uferdig spill, uten flere viktige elementer.

Les også: Capcom ønsker å appellere til et yngre publikum med Street Fighter V

Les også
Anmeldelse: Street Fighter V
Trailer for kampanjedelen til Street Fighter V.

Den tradisjonelle kampanjedelen kom først i sommer. Det var en forvirrende, men fargerik affære. Siden lanseringen har spillets 16 slåsskjemper fått selskap av ytterligere seks kamphaner og flere brett. Det siste ble imidlertid ansett for å være såpass hektisk at utviklerne siden har fjernet det fra konkurransesammenheng.

Street Fighter V har slått godt an i slåssespillmiljøet. I sommer skrev Arman «Phenom» Hanjan historie som den første nordmannen noensinne til å vinne en offisiell Premier-turnering, under prestisjetunge Capcom Pro Tour i juni i år.

Spillet er foreløpig kun ute på PC og Playstation 4. Det er fordi Sony selv har støttet utviklingen av spillet.

Hva er ditt inntrykk av Street Fighter V nå, nesten ett år etter lansering? Si din mening i kommentarfeltet!

Siste fra forsiden