Mako-bilen vender tilbake i Mass Effect 4

Utforsking av galaksen skal være sentralt i spillet.

Konseptkunst fra Mass Effect 3. Der kunne dog ikke spilleren kjøre doningen.
EA

Få har savnet den eksentriske Mako-bilen som man tumlet rundt med i det første Mass Effect-spillet i 2007. Doningen var et herk å styre, gjorde svært lite annet enn å kludre til for kommandør Shepard og gjengen, og ble med rette kappet fra de påfølgende spillene.

Nå vil BioWare prøve å rette opp ryktet til den forhatte månebilen. I det neste Mass Effect-spillet tar utvikleren bilen ned fra hylla og lover å gi den en overhaling. Du vil nemlig bruke mye av spilletiden på å suse rundt i doningen for å utforske galaksen, men det virker ikke som om du kan plaffe ned fiender med våpen fra kjøretøyet denne gangen. Dette fortalte BioWare under Comic-Con i San Diego nå i helgen.

Nederst i artikkelen kan du se et utsnitt av det som ble vist, hentet fra The Escapist.

Vage detaljer

I tillegg til å vise konseptbilder og snakke om Mako-bilen fikk de oppmøtte se noen konsptbilder av rustninger, samt noen halvvage detaljer om hva som er i vente. Faktisk vet vi egentlig mer om hva spillet ikke er enn hva det er.

Det nye spillet skal ikke hete Mass Effect 4, kommandør Shepard skal ikke ha hovedrollen, og er ikke en viktig figur. Vi vet ikke når spillet kommer, eller hva som er premisset for historien.

Ut fra en del oppdateringer på Twitter kan det dog virke som om historien er satt i Shepards livsløp, men at det vil være på et helt annet sted. Enkelte melder også om at det hintes til at spillet er satt i en annen galakse enn de tidligere spillene, men dette virket veldig uklart.

BioWare skal også ha hintet om at spillere skal kunne samarbeide i en flerspillerdel, og at dette er et større fokus enn konkurransebasert flerspiller.

At BioWare ikke har spikret alt ennå er veldig tydelig.
For få uker siden ba de fansen om innspill til det neste Mass Effect-spillet »

Her ser du de første bildene av Mako-bilden.

Siste fra forsiden