Kortrollespill fra Tyskland

Mana-poker?

Elemental Masters skal by på strategi og magi.

Det Berlin-baserte utviklerstudioet lbxgames jobber med DSi-spillet Elemental Masters, en blanding av kortspill og rollespill. Spillet skal slippes i desember, men trass den nært forstående slippdatoen vil ikke utvikleren røpe så mye om hvordan spillet fungerer.

Husker du Triple Triad?

Du reiser rundt på et av femten forskjellige kart, og når du møter en motstander blir det kortduell. Selv om lbxgames ikke forteller hvordan disse foregår, taler skjermbilder fra spillet et tydelig språk. Elemental Masters ser nemlig ut til å være nesten identisk med Final Fantasy VIII-minispillet Triple Triad.

I Elemental Masters/ Triple Triad foregår kampene på et rutenett bestående av ni kvadrater. Hver spiller har fem kort, og etter tur legger de kortene på rutenettet. Hvert enkelt kort har et bilde av et monster og fire tall, som indikerer kortes styrke for hver av dets fire sider.

Når et kort legges ved siden av et som tilhører motstanderen, sammenlignes sidene som peker mot hverandre. Hvis det nye kortet har høyere tall for den siden enn motstanderens, snus kortet til din farge. Vinneren er den som har flest kort når alle ni rutene er fylt. Spesielle regler som magi og elementruter gjør spillet mer komplisert. Elemental Masters skal inneholde sytti forskjellige kort og seks magiske formularer.

Elemental Masters slippes en gang i desember på DSi-nettbutikken. Det skal koste rundt 500 poeng og by på rundt ti timer med spilling.

Siste fra forsiden