Feature

Mobilspill (iPhone, Android, Windows)

Månedens anbefalte mobilspill

Terraria-inspirert graving og utforsking varmer i høstkulda.

1: No title
2: No title

Kvikksølvet har så smått begynt å krype ned i blå sone, løvet faller fra trærne og fotballsesongen begynner å nærme seg slutten.

Dette er tiden da man kan fyre i peisen, lage seg en kopp kakao, krype ned under pleddet i sofaen og kose seg med spilling. Er konsollen eller PC’en opptatt, så er mobilen et bedre og bedre alternativ for spilling.

Blant de aller beste denne måneden har vi grottevandring med skytevåpen, samt en sverdslyngende helt som utfører alskens oppdrag for hvem det måtte være.

SimpleRockets

Mange mulige rakettløsninger.

Sjanger: Simulering
System: Android, iOS, Windows Phone
Utvikler: Jundroo

Last ned SimpleRockets: iOS / Android / Windows Phone. Pris: 7 – 14 kroner.

SimpleRockets er, ganske enkelt, et spill som handler om å lage enkle romraketter. Sett sammen delene, og prøv å manøvrer mesterverket ut i det store intet.

Bensintank, motor og en rekke andre deler som for eksempel hjul kan smelles på mesterverket. Etterhvert som jeg hadde fått testet litt, hadde jeg det mye moro med å prøve å få de mest uortodokse skipene opp i rommet. Ikke alltid like lett, men det var underholdende å se noen merkelige konstruksjoner få litt luft under vingene.

Når doningen din endelig har lettet styrer du den med ganske enkelt ved å justere til venstre eller høyre, og endre hvor hardt du trykker på gassen. Kontrollene fungerer i all hovedsak ganske greit, men er litt vel enkle og unøyaktig når man skal lande på en fremmed planet.

SimpleRockets har et resultatliste for de som liker det. Personlig er jeg ikke i nærheten av det mange andre har fått til, men akkurat her har jeg heller ikke suget etter å bli best. Her handler det mest om å kontruere ulike romskip og raketter, og se om man greier å få de flyverdig eller ei.

Enkel, ukomplisert bruk av litt fritid, kanskje litt i enkleste laget for noen, men alt i alt et morsomt og litt annereledes mobilspill.

Riddick: The Merc Files

Riddick gjør hva han gjør best.

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Tigon Studios

Last ned Riddick: The Merc Files: iOS . Pris 7 kroner.

Jeg mistenker at jeg kanskje tilhører den minoriteten som synes Riddick er en kul figur. Han så første gang dagens lys i filmen Pitch Black, spilt av Vin Diesel. Siden dengang har det blitt laget et veldig bra spill basert på merkevaren, The Escape from Butcher Bay, samt en oppfølger til filmen Pitch Black som ikke var all verden.

En tredje film har nylig funnet veien til norske skjermer, og det hviskes om spill på vei. Det var derfor med litt større glede enn normalt at jeg oppdaget The Merc Files.

Riddick er en farlig mann. Han har nattsyn, og skygger og mørket er hans aller beste venn. Det faktum at han er sterk som en bjønn og smidig som et kattedyr hjelper på inntrykket. Atter en gang skal man snike, slå og lure seg vei gjennom vakter, på jakt etter et mål. Historien er ikke all verden, men det er stereotypisk og flåsete nok til å passe inn med merkevaren.

Du ser hovedfiguren i tredjeperson, og kan zoome ut for å få en oversikt over hele nivået du er på. Styring av Riddick gjøres ved å trykke der du vil ha skal bevege seg til, eller dobbeltrykke for å få han til å sprinte. Vaktene ekspederes ved å trykke på de, men du kan selv velge om du vil gjøre dette, eller bare snike deg usett forbi.

Designet på de ulike nivåene er gode, og gir rom for gjennomspilling flere ganger. Det er flere måter å løse oppgaven på, og rå makt er ikke alltid å foretrekke. Kontrollene i spillet er greie, men styring av kamera, samt presisjon på trykking, er til tider litt vanskelig å kontrollere. Dette fører til litt høyere vanskelighetsgrad enn nødvendig, og gjør at litt av moroa forsvinner.

Utover kontrollene og kamera er Riddick: The Merc Files et underholdende tilskudd til månedens utvalgte.

Infinity Blade III

Flott grafikk.

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Chair Entertainment

Last ned Infinity Blade III: iOS . Pris 49 kroner.

Det originale Infinity Blade, den gang utviklet av Gears of War-utvikler Epic Games og Chair Games, var noe helt nytt når det kom. Det var det første mobilspillet til å kjøre på Unreal 3-motoren, og hadde en grafikk man ikke hatt sett maken til den gang.

Siden dengang har vi sett en større, og veldig bra oppfølger i Infinity Blade II. Nå rundes trilogien av med et smell.

Alle som har spilt en av forgjengerne vet hva de går til. Her skal du hakke, svinge, blokke og stikke deg vei gjennom monstre og fiender av varierende størrelse og vanskelighetsgrad. Noen knerter du nesten før de rekker å finne fram våpenet sitt, mens andre knuser deg paddeflat før du rekker å tenke på mottrekket ditt.

Kontrollene i spillet fungerer veldig bra, de er enkle å lære seg og gir god respons. Våpenkombinasjoner flyter etterhvert lett, og det er moro å kjempe mot tilsynelatende umulige odds.

Den varierende vanskelighetsgraden er derimot en stor svakhet. Det er flere ganger man stanger hodet mot en murvegg, og videre progresjon er bortimot umulig. Flyten og progresjonen i historien blir litt oppstykket av at man repeterer samme innhold flere ganger, og man mister litt av engasjementet.

Jeg har forståelse for at man i perioder må spille innhold om igjen for å komme opp til et passende nivå. Men at man ved å bruke egne penger kan hoppe over dette smaker litt surt. Personlig valgte jeg å bite sammen tennene og kjempe på uten å kjøpe meg vei videre, hva du gjør er opp til deg. Uansett er Infinity Blade III en god avslutning på serien.

Heroes of Loot

Drøss av monstre å skyte.

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: OrangePixel

Last ned Heroes of Loot: : iOS / Android.Pris 14 – 15 kroner.

Heroes of Loot er en morsom miks av flere sjangre. «Roguelike» blandet med grottevandring, litt rollespillelementer og skyting i en morsom, fartsfylt og utfordrende pakke.

All denne moroa utføres sett skrått ovenfra og ned, med en retroinspirert visuell stil. Tilfeldig genererte nivåer gjør at ingen nivåer er like, noe som gjør at spillet til stadighet kaster utfordringer din vei.

Du velger en av fire figurer, som alle har sine styrker og svakheter. En av de øker for eksempel raskere i nivå, men er svakere enn de andre. En annen har svakere angrep, men tåler mer juling før den dør.

I motsetning til lignenede spill svinger du ikke sverd eller slenger magi rundt deg. Med venstre tommel styrer du figuren, høyre bestemmer hvor du sikter og skyter. Her er det nemlig skyting, skyting og atter skyting som tar livet av alle fiender du møter på.

Hvert nivå i spillet har en låst dør, og ditt eneste mål er å komme deg forbi den. På mange måter minner spillet om Super Meat Boy i oppbyggingen, selv om nivåene her er større. Tempoet er høyt, fiendene er mange og spillet innbyr til raske, morsomme spilleøkter.

Angry Birds Star Wars II

Velkjent for de fleste.

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS , Android, Windows Phone
Utvikler: Rovio

Last ned Angry Birds Star Wars II: iOS / Android / Windows Phone. Pris 0 – 7 kroner.

Angry Birds er mer enn et mobilspill nå. Det har blitt en enorm merkevare, og for mange er dette selve bildet på mobilspill, og hvor stort det markedet er. Til tross for de enorme summene med penger Rovio helt sikkert drar inn, så slutter de ikke å lage nye versjoner av de sinte fuglene.

Og jeg mistenker at en av suksessfaktorene er at de enda ikke har laget et spill som er kjedelig. Med hver nye tittel har de laget noe nytt, en vri eller endret litt på formelen som gjør at man enda koser seg med å slynge de fargerike fuglene mot fiendene sine.

Denne gangen tar spillet sted rundt handling fra The Phantom Menace. Du slynger dine fugler, droider eller dusørjegere mot griser, og må bruke spesialangrepene deres for å ødelegge bygningene de befinner seg i. Det meste er velkjent, og det fungerer godt. Jedi-fuglene svinger lyssverd, Jango Fett skyter raketter og Jar Jar bruker tunga til å svinge seg rundt klosser.

Jakten på tre stjerner fungerer fortsatt, selv om Rovie på mange måter har gjort en veldig sikkert, lite innovativ versjon av formelen sin denne gangen.

1: No title
2: No title

Siste fra forsiden