Feature

Mobilspill (iPhone, Android, Windows)

Månedens anbefalte mobilspill

Terraria-inspirert graving og utforsking varmer i høstkulda.

1: No title
2: No title

Junk Jack X

Klossete, men pent.

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Pixbits

Last ned Junk Jack X: iOS . Pris 35 kroner.

Jack liker å grave. Han liker å utforske, og han liker å lage ting. I sin todimensjonale verden blir du med han å utforske ulike verdener hver eneste gang du starter et nytt spill.

Forrige måned koste jeg meg gløgg med Terraria, PC-spillet som endelig kom i lommeformat. Junk Jack X følger en ganske lik oppskrift, men er litt mer polert, litt enklere og ser litt penere ut.

Jeg elsker spill som dette. Det å starte med blanke ark, ikke vite noenting, og ha en hel, åpen verden å utforske er en deilig følelse. Å grave til man møter bunnen, unngå farer, se hvor stor og omfavnsrik verdenen er er alle ting jeg liker, som jeg også liker veldig godt å gjøre i dette spillet.

Kontrolloppsettet i spillet er godt, med en blanding av sveiping og trykking på skjermer gjør at man påvirker figuren og verdenen rundt seg. Det å lage ting er forenklet noe sammenlignet med spill i samme sjanger, noe utvikleren egentlig ikke hadde trengt å gjøre.

Et stort pluss i boka til utvikleren for å ha mulighet til å spille sammen med en annen over Wifi. Ensomhet er moro, men å dele den gjør det hele mer mye mer moro.

Little Galaxy

Visuell nytelse.

Sjanger: Arkade
System: iOS, Android
Utvikler: Bitmap Galaxy

Last ned Little Galaxy: iOS / Android. Pris 6-14 kroner.

Det enkle er ofte det beste, hevder en av landets matbutikkjeder. Hvis det stemmer, så er Little Galaxy blant det bedre.

Du har en ting du skal gjøre, og det gjøres med et enkelt trykk på skjermen, er å hoppe fra en planet til den andre. Strippet av alt annet er dette alt du gjør.

Det er dog en rekke elementer som gjør at dette er såpass underholdende som det er. For det første snurrer planetene, og du må trykke på rett tid for å treffe den neste planeten. Gjør du ikke det fyker du ut i det store intet. Legg til at det mellom hver planet er en rekke stjerner du gjerne skulla ha samlet, slik at poengsummen blir enda høyere.

Er du rask nok, får du også mer poeng enn om du står lenge stille på en planet. Etter hvert kommer det også store soler i veien, som med sin gravitasjonskraft drar deg ut av din antatte flyvebane. Dermed må du trykke til rett tid, prøve å få med deg stjerner, passe på gravitasjon, samt gjøre alt så fort du bare kan.

Flott grafikk, et bra lydspor og et ikke fullt så enkelt spill som det gir inntrykk for gjør Little Galaxy til et spill jeg kommer til å ta fram igjen og igjen.

Orborun

Rullende moro.

Sjanger: Arkade
System: iOS , Android
Utvikler: Tiny Lab Productions

Last ned Orborun: iOS / Android . Pris 14 kroner.

Det finnes et hav av både endeløse løpespill og lignende spill som har et mål. Orborun tilhører den siste kategorien, du har et veldig tydelig mål i dette spillet.

Problemet er å styre den lille roboten dit uten å feile. Det er mange hopp, fallgruver og andre farer å styre unna. Samtidig skal du selvsagt prøve å få med deg mest mulig poeng, og for å få det må du styre innom mange ulike ting på hvert eneste brett.

I tillegg kan den lille roboten gjøre seg om til en ball, som går fortere og er enda vanskeligere å styre. Kontrollen i spillet er god, og det er ikke det som gjør det vanskelig. Du kan selv velge om du vil styre ved å trykke på hver side av skjermen, eller ved å røre på telefonen.

Begge delene fungerer godt, presonlig liker jeg det å trykke best. Det gir en litt bedre presisjon i bevegelsene. Nivåene er varierte, og mer enn vanskelige nok. Mot slutten av spillet er de grufulle, men mestringsfølelesen når portalen endelig er nådd er deilig.

Reaper – Tale of a Pale Swordsman

Månedens høydepunkt.

Sjanger: Action
System: Android, Windows Phone, iOS
Utvikler: Hexage

Last ned Reaper – Tale of a Pale Swordsman: iOS / Android / Windows Phone . Gratis.

Reaper er et actionrollespil med enkle rollespillelementer.

Her skal du kontrollere en stum sverdmann gjennom en rekke oppdrag, skaffe deg nye sverd og annet utstyr, samt øke både helsen og styrken din underveis. Du reiser fra den ene til den andre plassen, får noen oppdrag, og blir sendt ut for å svinge sverdet. Alle brettene sees todimensjonalt, og eneste mulighet er å bevege seg til høyre eller venstre.

Dette gjør man ved å trykke på venstre side av skjermen for å styre retningen figuren skal bevege seg, samt en rekke ulike trykk og bevegelser på høyre side. Sveip i en retning og du springer raskt fram. Sveip ned sp hugger du ned, sveip opp og ta en «uppercut». Kontrollene er vanskelige å få taket på, men etter litt trening sitter de som et skudd.

Grafikken i spillet er flott, og sammen med et meget bra musikkspor gir det en nydelig stemning i spillet. Selv om det er ganske blodig og gørrete, er det et veldig pent spill å se på. Plattformspill som dette kan ofte bli monotone, men i Reaper er det en herlig flyt i kampene, som innbyr til ytterligere spilling.

Et av septembers absolutte høydepunkt på mobilfronten.

Six-Guns

Westernmoro.

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS , Android, Windows Phone
Utvikler: Gameloft

Last ned Six-Guns: iOS / Android / Windows Phone . Gratis.

Finn frem skinnbuksa, seksløperen og cowboyhatten. Dette er et fullblods western-skytespill på mobilen, i tro Red Dead Redemption-stil fra utvikler Gameloft.

Forrige måneds spalte var laber på Windows-fronten, men vi kunne melde at Gameloft annonserte at de skulle gi ut en rekke spill på plattformen. Løftet har blitt holdt, og nå har Six-Guns kommet. Det har kommet tidligere på Android og iOS, men vi tar det med på bakgrunn av utgivelsesdatoen til Windows Phone-plattformen.

I Six-Guns skal du slåss og skyte, akkurat slik cowboyer gjør i alle filmer og videospill som tidligere er laget. Du styrer bevegelser med venstre tommel, mens du styrer skyting og sikting med høyre. Kontrollene fungerer greit, men kan til tider være litt unøyaktig, og sette en liten demper på spillopplevelsen.

Du blir sendt på en hel rekke oppdrag, men de går i all hovedsak ut på å skyte andre folk med hatt og våpen. For å komme deg fra A til B er hest, som kjent, best.

Six-Guns har en flott grafikk, det er mye, om enn litt repeterende innhold, men det gir totalt sett en morsom westernopplevelse på mobilen.

Vil du ha flere tips til gode mobilspill? Sjekk ut våre anbefalinger i august.

1: No title
2: No title

Siste fra forsiden