Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Den nyoppussede utgaven av Baldur's Gate II fungerer knakende godt på nettbrett.

Baldur's Gate II: Enhanced Edition er ett av spillene på listen.
Beamdog
1: Side 1
2: Side 2

Kong Vinter har endelig kommet. Det er på tide å binde treplankene fast til føttene, pakke tursekken full av Kvikk Lunsj og kakao, og trosse kuldegradene i skogens mange skiløyper. La snørret flyte fritt, gå til du har istapper i skjegget og krampa setter inn.

Eller bli hjemme med kakaoen og Kvikk Lunsjen, sett deg ned i godstolen og nyt et av de mange veldig gode mobilspillene som kom i januar.

Her kan vi blant annet friste med nyversjoner av to gamle klassikere i Final Fantasy VI og Baldur's Gate II, ninjaplattformaction og detektivmysterier.

Baldur’s Gate II

Sjanger: Rollespill
System: iOS (kommer til Android)
Utvikler: Beamdog

Last ned Baldur's Gate II: iOS. Pris: 105 kroner.

Jeg spilte aldri Baldur’s Gate da det kom til PC i sin tid, og derfor ble oppfølgeren mitt første møte med de to spillene. Siden har det gått mange år, og nå sitter jeg i sofaen med et nettbrett i fanget og mimrer tilbake til gamle dager.

I Shadows of Amn fortsetter historien der den slapp i det første spillet. Du er sønn av en ond gud, noe som betyr at du kommer til å havne i en hel del trøbbel. Med deg på veien samler du et følge, kjemper, snakker og utforsker krikene og krokene i et fabelaktig univers.

Det er nesten et must for alle rollespillelskere å spille gjennom disse spillene, og det går veldig fint å gjøre dette på et nettbrett. Det eneste jeg har å utsette på denne sammenlignet med PC-versjonen er at berøringskontrollene er ganske dårlig til tider. Det er mye trykking, og det er liten tvil om at dette er et PC-spill i bunn og grunn.

Uansett en meget varm anbefaling i en ellers riktig så kald måned.

Hopeless: The Dark Cave

Sjanger: Action
System: Android, iOS
Utvikler: Upopa

Last ned Hopeless: iOS / Android. Pris: Gratis.

Det er rart hvor enkle noen spill kan være, samtidig som de fenger så veldig mye mer enn andre overkompliserte spill. Hopeless er et eksempel på et enkelt, men oppslukende spill som jeg vet jeg kommer til å spille nå og da i lang tid framover.

Du er fanget i en mørk hule, og kan høre lyder av fæle monstre overalt rundt deg. Noen nærmer seg, og de tynnslitte nervene dine får fram usikkerheten i deg. Er det en venn som søker varme i lyset, eller er det et stort monster som kommer for å spise deg?

Ett trykk på skjermen når monstre dukker opp, og du ekspederer det med skytevåpenet ditt. Etter hvert kommer det mange monstre, og de kommer fortere og fortere. Som om ikke det var nok kommer også kameratene dine, og det er fullt mulig å skyte de også. Dermed er det opp til deg og din reaksjonsevne å redde kameratene og ta livet av monstrene.

Kontrollene i spillet er enkle, du trykker hvor som helst for å skyte. Grafikken er enkel, men animasjoner og den visuelle stilen er meget bra. Hopeless er et enkelt spill, som blir akkurat så vanskelig som du vil ha det, og som passer perfekt til korte spillstunder her og der.

Bardbarian

Lang, lang rekke.

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Bulkypix

Last ned Bardbarian: iOS. Pris: 7 kroner.

Bardbarian er nok et av de rareste spillene på listen denne måneden. Du spiller en skjeggete kriger som er lei av sverd og øks, og heller vil ta med seg en lutt på slagmarken. Han rocker imidlertid bra med instrumentet sitt, og gjør mer enn bare å klimpre ut noen vakre toner.

Med lutten får han hjelp av andre til å ekspedere alle orker og vetter som prøver å invadere landsbyen. Du styrer figuren med en finger på skjermen, med flere hjelpere spankulerende etter deg i en lang rekke. Spillet er som en blanding av rollespill, skytespill og god gammeldags Snake. Du veiver og unngår angrepene som best du kan mens du setter hjelperne i en posisjon der de kan skyte mest mulig på fiendene.

Bardbarian er rart, det er morsomt og det er annereledes. Og en barbar med skjegg og lutt er ikke å forakte.

Shadow Blade

Hopp og sprett.

Sjanger: Plattform
System: iOS (Kommer til Android)
Utvikler: Dead Mage Studio

Last ned Shadow Blade: iOS. Pris: 14 kroner.

Shadow Blade spiller mer eller midre akkurat som navnet tilsier. Her går det fort, sverdet svinges og du spretter rundt på skjermen som en ninja høy på sukker.

Du får i oppdrag å levere viktig informasjon for klanen din. Veien dit er selvsagt ikke enkel, med en rekke brett med plattformmoro foran deg. Kontrollene i spillet er nesten perfekt, de gir god respons og det er alltid din egen skyld om du ikke greier ett hopp og faller mot den sikre død.

Både sverdkutt og hopp styres med trykk og sveip på skjermen. Sveip opp er hopp, sveip til siden slynger deg i den retningen, trykk og hold gjør at du beveger deg i den retningen mens trykk er angrep. Lett å lære, vanskelig å mestre.

Det er noe med blandingen av tempoet i spillet, vanskelighetsgraden og hvor kult alt ser ut som gjør at du føler deg som verdens kuleste ninja når alt fungerer som det skal. Det er et brutalt spill, med flotte nivåer som aldri kjennes repetative. Grafikken er bra, det samme med lyd og musikk.

Jeg har funnet et av mine absolutte favorittspill til mobil i Shadow Blade, og jeg befaler deg til å teste det ut.

Det er mer spennende enn det ser ut til.

Hoplite

Sjanger: Strategi
System: Android, iOS
Utvikler: Magma Fortress

Last ned Hoplite: iOS / Android. Pris: 14 kroner.

Strategi møter «roguelike» i Hoplite, et spill som i utgangspunktet ser ganske enkelt ut. Du styrer en figur som plasseres på i en ende av et nivå. Målet er å flytte figuren fra brikke til brikke bort til utgangen, som også fører til neste nivå.

Du er imidlertid ikke alene på brettene. Det dukker også opp en rekke fiender som vil ekspedere deg, og sende deg tilbake til start igjen. Hoplite er turbasert, og det lønner seg å tenke seg om før du gjør neste trekk. Skal du angripe fienden, prøve å unngå de eller skaffe deg en litt bedre posisjon. Du kan også kaste våpenet ditt, hoppe over lengre distanse og flere andre ting.

Grafikken i spillet er enkel, men fungerer veldig godt. Musikken er også god, og passer til spillets tema og stemning. Det er ikke all verdens med historie å følge, her handler det kun om å manøvrere hvert nivå som best du kan. Hoplite har ikke mange ulike funksjoner og spillmodi, men den turbaserte strategien de leverer holder god kvalitet.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden