Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Blomster, bier og en hel haug med gode mobilspill i april.

toppbilde
1: Side 1
2: Side 2

Det er ingen tid på året som er like deilig som våren. I mine yngre dager var det å endelig få ut sykkelen igjen, spille fotball på gress og gå i t-skjorte og shorts sikre vårtegn.

Nå er jeg eldre, og tar til takke med en god kaffe i solveggen, og kanskje til og med et bra spill eller tre. April har ikke skuffet, og atter igjen har jeg samlet en variert liste med gode spill som kan og burde testes.

Stone

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Cionvict Games

Last ned Stone: iOS. Pris: 44 kroner.

Ikke døm dette spillet etter den søte, fargesprakende kosedyr-estetikken, Stone er et voksent spill, med voksen humor som balanserer mørk humor og dystre historier på en god måte. Du spiller som Stone, en mariujana-røykende koala, som våkner opp en morgen og finner ikke kjæresten sin.

Dermed begynner eventyret, og mer eller mindre alt du gjør i dette spillet er å rusle rundt og snakke med folk. Dette er ikke et typisk eventyrspill der man må løse masse gåter, samle gjenstander du kanskje trenger senere, eller gjøre ting i en bestemt rekkefølge. Du styrer Stone, du snakker, og så går historien videre.

Jeg koste meg veldig med den til dels mørke tematikken i spillet, det er velskrevet og det er flere interessante figurer å bli kjent med underveis. Samtidig er dette et spill som står og faller på at du liker figurene og historien, da det ikke er noe annet å hente. Men jeg likte godt tiden jeg delte med Stone og den rare historien som fortelles i spillet.

Pigeon Wings Strike

Sjanger: Puzzle
System: iOS
Utvikler: Ignacio Schiefelbein

Last ned Pigeon Wings Strike: iOS,. Pris: Gratis, med reklame (kan kjøpes bort)

Pigeon Wings Strike er et vellaget, tempofylt endeløst løpespill, på en måte. Her skal du styre en due i et fly, og du løper ikke alene, men mot andre skapninger i andre fly. Du får poeng når du passerer andre piloter, og målet er å komme så langt som mulig.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Det er noe med tempoet, balansen og kontrollen som gjør at jeg liker dette spillet så godt. Tilt-kontrollene fungerer overraskende bra, og dette er et av veldig få spill der jeg virkelig har likt å bruke denne formen for styring. I tillegg låser du opp masse nye ting, du får etter hvert våpen du kan bruke mot motstanderne dine, og det er alltid en ny greie som kommer.

Enkelt konsept, men godt utført og veldig moro.

Rolando: Royal Edition

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: HandCircus

Last ned Rolando: Royal Edition: iOS. Pris: 33 kroner.

Rolando er et kult spill, og ikke bare fordi det er et bra plattformspill. Det var et banebrytende og nytenkende spill når det kom for første gang på App Store for 10 år siden. Tilt-kontroll, humor, farger og flere ting med Rolando var helt nytt når det kom.

I løpet av disse ti årene har det kommet uendelig mange spill som har sett og lært, og kanskje også finspisset ideene, og til og med gjort de bedre. Men Rolando er fortsatt et morsomt, utfordrende og vellaget spill. Du styrer runde kuler rundt på et brett, der de ulike fargene har forskjellige evner, de kan løse forskjellige oppgaver, og det er opp til deg å finne ut hvordan du skal sette alt sammen slik at du kommer deg videre.

Det er en litt sånn Lemmings-følelse over det hele. Spillet er pent å se på, brettene er varierte og bra, og det er mye å kose seg med. Og dette er nesten som spillhistorie å regne, så i så måte er det kanskje verdt å sjekke ut uansett.

Photographs - Puzzle Stories

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Harry Slater

Last ned Photographs - Puzzle Stories: iOS, Android. Pris: 44 kroner.

Photographs er et fabelaktig mobilspill. Jeg vil bare få sagt det med en gang, i den første setningen, i håp om at flest mulig ser det. Det leker med sjangeren sin på en kreativ måte, det forteller en flott historie, og det gjør det over akkurat lang nok tid.

Jeg skal imidlertid ikke si så mye om historien, annet enn at det er fem ulike historier som knyttes sammen på en god måte. Det som gjør spillet unikt er at de fem historiene fortelles med fem forskjellige spillmekanikker. I en av de skal du matche ting litt på samme måte som for eksempel Candy Crush. I en annen minner det om Angry Birds.

Det er forfriskende å se at utviklere fortsatt greier å sette sitt preg på sjangere man kanskje tenker er utvannet og som har sett alt, og Photographs er et godt eksempel på dette.

xyz

Flest mulig burde spille dette spillet, som kanskje er det aller beste mobilspillet jeg har spilt så langt i 2019.

Rumble Stars Soccer

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Frogmind Games

Last ned Rumble Stars Soccer: iOS, Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner.

Rumble Star Soccer blander sammen Clash Royale med fotball, og det gjør det på en skikkelig bra måte. Du har et brett, du har ditt mål nederst og motstanderen sitt øverst. En keeper står i hvert mål, og så har du kort med ulike typer spillere på som du kan spille.

Disse koster energi, som kommer tilbake over tid, og raskere mot slutten av kampen, akkurat som i Clash Royale. Det som gjør Rumble Star Soccer så morsomt er det taktiske spillet, og hvordan man setter opp kombinasjoner av kort for å score et mål. Spill et kort som plukker opp ballen, en annen som distraherer keeperen, og et tredje som skyter ball i mål. Eller det å snu en kamp du tilsynelatende er i ferd med å tape med smarte valg er tilfredsstillende.

Mikrotransaksjonene er imidlertid lite tilfredsstillende, og er akkurat så kjipe og i veien som det går ann. Heldigvis er kampene alltid morsomme, og jeg har ennå til gode å bruke penger i spillet, og jeg henger med i stort sett alle kampene uansett.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden