Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Er det nye Harry Potter-spillet like bra som Pokémon Go?

1: Side 1
2: Side 2

Det nærmer seg sommerferie, varmen har så smått begynt å krype innover landet, skolene er stengt og slitne arbeidere tar sine velfortjente fridager.

Kanskje er det syden som lokker, eller en campingtur. Noen velger hytta, mens andre tar det med ro hjemme. Uansett hva du gjør så er mobilen i hvert fall med deg, og med noen av spillene som kom i juni har du god underholdning når dagene blir lange.

Fotball, hjernetrim og Harry Potter står på lista over spill jeg har, og kommer til å kose meg med i sommer.

Super Soccer Champs 2019

Sjanger: Sport
System: iOS, Android
Utvikler: Uprising Games

Last ned Super Soccer Champs 2019: iOS, Android. Pris: Gratis.

Super Soccer Champs 2019 fortsetter i samme bane som fjorårets versjon, uten at det nødvendigvis er en dårlig ting. Dette er fortsatt et spill folk i min alder kjenner igjen fra barndommen, med tydelig inspirasjon hentet fra for eksempel Sensible Soccer.

Du styrer spillerne dine ovenfra og ned, og du har en virtuell styrestikke, samt to knapper å bruke. Ingen fancy driblinger eller sånt her, i all hovedsak er det bevegelse med ball, og det å vitre når det er best å slå en pasning til medspiller som er viktig. Det høres kanskje enkelt ut, men på mange måter er Super Soccer Champs 2019 vanskeligere enn mange andre, mer avanserte fotballspill.

Men når du først får flyten, bygger opp et angrep og pasningene sitter, og skudder lander i nettet er det utrolig tilfredsstillende. Årets versjon har bedre kunstig intelligens, litt bedre menyer men ellers mye kjent. Og det er moro og vellaget.

Death Hall

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Tom Janson

Last ned Death Hall: iOS,. Pris: 33 kroner

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Death Hall er et av de morsomste plattformspillene jeg har spilt på mobil på ganske lenge. Kanskje så langt tilbake som Downwell, om det kan kalles et plattformspill. Her skal du løpe, hoppe og prøve alt du kan å unngå å falle i en av de uendelig mange farene på vei ut fra helvete.

Det er en herlig flyt i Death Hall, med presise og gode kontroller som ikke på noen som helst måte er overkompliserte. Du styrer figuren til høyre eller venstre på en side av skjermen, mens du har en hoppeknapp på den høyre siden. Det fungerer godt, og veldig sjelden er det kontrollene sin skyld at jeg dør, i det minste.

Et ekstra lite spenningsmoment i spillet er at det dukker opp et svært monster rundt halvveis på hvert brett, som jager deg videre. Da kan du ikke lenger ta deg god tid, men må bare stole på flyten din og at fingrene gjør det hodet forhåpentligvis ber de om. Det er deilig å nå slutten, og enda bedre når du får en god poengsum.

Ordia

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Loju

Last ned Ordia: iOS. Pris: 44 kroner.

Ordia er et perfekt eksempel på et spill som ikke gjør for mye av noenting, men som har med akkurat nok informasjon, og akkurat nok mekanikker til å gjøre det både spennende og morsomt å spille.

I bunn og grunn så skal du bare styre en klump fra et sted på skjermen, gjennom ett brett og til utgangen. Du gjør dette ved å slynge deg av gårde (tenk Angry Birds). Det som er så fascinerende med Ordia er måten de bruker og gir informasjon med fargene sine. Overflater som er lik farge som deg klamrer du deg fast til, enklere blir det ikke. Rosa ting er ikke bra, mens de gule fargene representerer noe annerledes. Det kan være at du spretter videre når du treffer der, for eksempel.

Jeg digger enkle mobilspill du kan plukke opp, spille i to minutter og legge vekk igjen, og fortsatt ha en følelse av progresjon. Ordia har dette, samtidig som det har en herlig visuell stil, gode utfordringer og alt i alt svært lite som ikke gjør akkurat det det skal.

Knight Brawl

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Colin Lane

Last ned Knight Brawl: iOS, Android. Pris: Gratis.

Colin Lane vet å lage en egen vri på ulike idretter og andre ting, og jeg har hatt med spill laget av han tidligere i denne artikkelserien. Denne gangen er det ridderkamper han har brynet seg på, og nok en gang har han laget et enkelt spill, med enkle kontroller, som fortsatt er skikkelig moro å spille.

Hele poenget denne gangen er å ta livet av så mange riddere du greier, og du gjør det ved å styre din egen ridder til høyre og venstre, hoppe og svinge med sverdet. Det er ikke så lett som det virker som, og kampsystemet og tempoet tar litt tid å bli vant til.

Men når det først sitter er dette renspikka moro, uten unødvendig elementer og et spill der alt fungerer akkurat som det skal. Jeg skulle ønske det fantes en flerspiller-del her, for det tror jeg hadde blitt sabla moro, men også som enspiller er dette skikkelig gøy.

Dawn of Isles

Sjanger: Eventyr, online
System: iOS, Android
Utvikler: Netease

Last ned Dawn of Isles: iOS, Android. Pris: Gratis.

Jeg har ikke alltid et overskudd av tålmodighet for MMO-spill på mobilen. Det er uendelig mange av de, og de aller fleste er skikkelig dårlig, og mer eller mindre laget kun for at du skal kjøpe en eller annen mikrotransaksjon. Derfor ble jeg overrasket over at jeg likte Dawn of Isles så godt.

Kanskje var det at fokuset den første tiden av spillet var vel så mye på å samle inn tre, stein mat eller andre ting som var en deilig avveksling. Jeg vet i det minste at den fargerike, nydelige visuelle stilen fanget interessen min. Dawn of Isles ser rett og slett innmari bra ut, både animasjoner, figurer og områdene man beveger seg i er nydelig laget.

Noe kan også sies om at alt i spillet fungerer godt til sitt formål. Kampsystemet, med de fire ulike klassene og evnene, fungerer bra både sammen med andre og alene. Menyene, om en i overkant mange og rotete, er langt ifra det værste jeg har sett på denne typen spill.

Og så er det et eller annet med dette spillet jeg finner avslappende og deilig. Vellaget og bra, og uten nevneverdige mangler.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden