Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Den nest siste måneden har passert, og et dryss av nye mobilspill må testes.

 
1: Side 1
2: Side 2

Ja, det er det den tiden av året, julekaoset er på over oss igjen. Julegaver skal handles, hus skal vaskes og julebord skal overleves.

November er på ingen måte dårligere enn de andre 10 månedene som har gått, og nye mobilspill fortsetter å dure videre. Jeg har prøvd å plukke ut de ti spillene jeg hadde det mest gøy med i måneden som gikk, og det burde igjen finnes noe for de fleste her. Noen av spillene er korte og gode, mens andre kan du spille nesten uendelig mye av.

Kos deg med marsipan, julenøtter og gode mobilspill i hele desember!

Football Manager 2020 Touch

Sjanger: Sport
System: iOS, Android
Utvikler: Sports Interactive

Last ned Football Manager 2020 Touch: iOS, Android. Pris: 219 kroner

Forrige måned hadde jeg med et godt alternativ til Football Manager 2020 Touch, men denne måneden viser Sports Interactive nok en gang hvorfor de er kongen på haugen når det kommer til managerspill i fotball.

I årets versjon har de gjort en rekke større og mindre forbedringer, men det er fortsatt i all hovedsak det samme spillet, så vurderingen om du vil klemme ut over 200 kroner for et ganske likt spill får du gjøre selv. Det er ikke like mye store endringer som fjorårets gav oss, men de som er her er velkomne. Du får blant annet tilgang til Development Center i årets utgave, og hva er vel mer gøy enn å følge med og påvirke morgendagens stjerner på denne måten?

FM 2020 Touch inneholder ikke alt PC-versjonen gjør, men det at den er litt forenklet, og du kan skippe over visse steg gjør lite for meg, og jeg liker at det ikke tar like lang tid her som det kan gjøre på PC. Grensesnittet er ytterligere tilpasset berøringsskjerm på en god måte, men det kan fortsatt oppleves som litt mye tekst på en forholdsvis liten skjerm (hvis du sitter på mobil). Uansett er det grenseløst med innhold her, og liker du de forrige spillene liker du også dette.

Rebel Racing

Sjanger: Racing
System: iOS, Android
Utvikler: Hutch Games

Last ned Rebel Racing: iOS, Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Asphalt-serien har vært den dominerende og beste racingserien på mobil en god stund nå, med enkelte gode utfordrere her og der. Men med Rebel Racing tror jeg kanskje den aller sterkeste utfordreren har kommet, for dette er skikkelig god racing på mobil eller nettbrett.

Rebel Racing ser veldig bra ut, med flotte, detaljerte biler og gode baner og banedesign. Akkurat her synes jeg de faktisk er kneppet bedre enn for eksempel Asphalt-spillene. Grafikken er kanskje ikke helt på samme nivå hele tiden, men i variasjon og hvor gode banene er synes jeg Rebel Racing er svært bra.

Kjørefølelsen er også godt tilstedet, med gode og responsive kontroller, en god fartsfølelse og bra balanse mellom arkade om simulasjon. Masse kule biler å samle, mekke og pynte på og timer med god racing å finne her.

NOX – Escape Games

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Swipe Studios

Last ned NOX – Escape Games: iOS, Android. Pris: Gratis, med reklame.

NOX kan minne litt om Room-spillene, men samtidig ikke helt. I bunn og grunn skal du utforske og komme deg ut av et stort hus, og dette gjør du ved å finne og løse små gåter gjemt overalt i de rommene du til enhver tid befinne deg i.

I starten kunne det virke litt nedstrippet og kjedelig, men utviklerne har vært gode og kreative i gåtene sine, og det er masse morsomt å oppdage og løse underveis i spillet. Det kan være at du finner en nøkkel gjemt i en bok i bokhylla, som igjen låser opp noe annet slik at du kommer deg et steg videre.

Du kan vri og vende på synsvinkelen hele tiden, som igjen gjør at du finner nye mekanismer og ting å løse. Det er en historie i spillet, men sammen med estestikk og den visuelle stilen er det ikke der hovedfokuset ligger. Det er i de smarte gåtene og hemmelighetene som skal finnes, og det synes jeg var moro gjennom hele spillet.

Duskwood

Sjanger: Gåteløsning
System: iOS, Android
Utvikler: Everbyte

Last ned Duskwood: iOS, Android. Pris: Gratis.

I Duskwood forsvinner en ung jente, uten spor eller noen mistenkte å etterforske. Etter kort tid mottar vennene hennes en melding fra ditt telefonnummer, og dermed begynner en skummel og spennende etterforskning for deg.

Hele spillet skjer på mobil, og all etteforskning du gjør skjer i ulike apper. Dette kan minne litt om andre spill som har løst det på samme måte, og det fungerer godt til historien de forteller her. Du må chatte med folk, finne bevis og ta valg som kan påvirke etteforskningen din. Du leter også etter bevis i bilder og andre ting, og det er små minispill underveis.

Det er variert og gøy, og historien er spennende. Merk at spillet er episodebasert, så du må nok smøre deg med litt tålmodighet før du får se den endelige konklusjonen til historien. Uansett verdt å hoppe inn nå, og alt er helt gratis.

Battle Breakers

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Epic Games

Last ned Battle Breakers: iOS, Android. Pris: Gratis.

Alle heltene har blitt fanget i krystaller, og det er opp til deg å bekjempe monstrene, befri heltene og redde verden. Det er alt du trenger å vite om historien i Battle Breakers, som overhodet ikke påvirker eller gjør noe spesielt for spillet.

Men det har heller ikke veldig mye å si, da det er innsamlingen av helter, oppgradering og det å sette sammen et bra lag som er drivkraften her, og akkurat denne prosessen synes jeg er morsom. Epic har laget et fargerikt og flott spill, med detaljerte og varierte figurer, gode animasjoner og et bra grensesnitt. Kampene er også litt annerledes enn mange andre spill i sjangeren. Her åpner du krystaller på et rutenett, litt Candy Crush-aktig, der noen krystaller skjuler penger, mens andre har fiender.

Kampene er så turbaserte, og du kan velge hva slags angrep du skal gjøre med hvilken helt. Det er styrker og svakheter baserte på elementer her, og synergier med heltene dine.

Enkel og greit tidsfordriv i et vellaget spill.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden