Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

En gammel strategiperle kom på iPad i februar.

Company of Heroes er ute på iPad.
1: Side 1
2: Side 2

Våren begynner å nærme seg, endelig! De første månedene i året er stort sett litt rolig på spillfronten, og 2020 har åpnet rolig. Men ikke når det gjelder mobilspill, som fortsetter måned etter måned.

I februar har jeg valgt ut ti nye spill, der vi er innom strategi, action, plattform og søte, små historier. Det burde være noe for alle og enhver som liker mobilspill i månedens liste.

Company of Heroes

Sjanger: Strategi
System: iOS
Utvikler: Feral Interactive

Last ned Company of Heroes: iOS. Pris: 149 kroner.

Herregud så mye gøy jeg hadde det med dette spillet når det kom på PC i 2006. Sanntidsstrategispillet fra THQ har masse gode ideer, bra oppdrag og er nok et av mine favorittspill i denne sjangeren. Nå, 14 år senere, har spillet kommet i en oppusset og iPad-tilpasset versjon, og det fungerer utmerket.

Det er Feral Interactive, selskapet som gang etter gang leverer gode portertinger av spill, som har gjort jobben denne gangen, og de har gjort en solid jobb. Kontrollene er tilpasset og fornyet til å funke helt suverent på berøringsskjerm, og jeg mistenker at mange spillutviklere på denne plattformen kommer til å bruke dette som en mal videre.

Her fungerer alt som det skal, trykk og menyer er presise og det eneste du egentlig sitter igjen med er et suverent spill på iPad, som fungerer minst like bra som på PC. En fryd å spille igjen, og kanskje enda mer moro denne gangen. Ja, det er kanskje blant de dyreste, men verdt hver eneste krone.

Bridge Strike

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Tomasz Rusak

Last ned Bridge Strike: iOS, Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner.

Det er ikke så ofte det skjer, men River Raid er et spill som er nesten like gammelt som meg. Jeg husker at jeg spilte dette hos en onkel som hadde en Atari 2600. Dette er et av mine tidligste spillminner, og jeg var helt over meg av av begeistring.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Bridge Strike er mest sannsynlig ikke et spill jeg husker om 40 år, men det er en fin hyllest til klassikeren, med en visuell stil som passer bra med River Raid, samtidig som det er modernisert og tilpasset mobilskjerm.

Du flyr altså et fly opp en elv, samtidig som du styrer unna hindringer, fiendtlige angrep og skyter ned alt som måtte stå i din vei. Alt sees ovenfra og ned, og berøringsskjerm fungerer utmerket her. En kul detalj er måten kameraet følger flyet ditt, det gir en stilig effekt mens du raser oppover elvestryket.

Incredible Mandy

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Dotoyou Games

Last ned Incredible Mandy: iOS. Pris: 33 kroner.

I Incredible Mandy utforsker du de eventyrlige og fargerike minnene til et søskenpar. Spillet har tidligere kommet til både PC og Nintendo Switch, men nå får du det også på iOS, og til en veldig billig penge.

Mye av spillet går ut på å løse gåter og hindringer i områdene du beveger deg i. Du må trigge nøkler og andre ting for å åpne en dør, og til og med sette opp sekvenser slik at du kommer deg videre. Det er åpne nivåer, men spillet er ikke en sømløs verden, men flere ulike «minner» delt opp som nivåer. Utviklerne har vært kretive og gode i utfordringene du presenteres for, samtidig som det ikke er altfor vanskelig.

Gåtene løser du ved energisverd du fremkaller, noe som også kan brukes i kamp mot fiender. Kontrollene er helt ok, men de virtuelle knappene på en mobilskjerm er på ingen måte like gode som en kontroller i hånda, så hvis du har muligheten vil jeg anbefale å koble til dette. Men etter litt tid fungerer også berøringsskjer greit, når du blir vant til plasseringene på knappene.

Summer Catchers

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Noodlecake

Last ned Summer Catchers: iOS, Android. Pris: 44 kroner.

Summer Catchers er en morsom, litt annerledes vri på endeløs løpe-sjangeren. Dette er et todimensjonalt spill sett fra siden, og du styrer en jente som tøffer avgårde på et kjøretøy. Du må hoppe unna, og bruke en rekke ulike verktøy for å unngå hindringer på veien.

Det første som fanget interessen min var den visuelle stilen og stemningen i spillet. Det er nydelige områder, svære skapninger i bakgrunnen og totalt sett et veldig pent spill. Animasjonene er bra, og responsen på kontrollen er også veldig bra. Alt fungerer som det skal, og spillet kjører godt, selv på min litt aldrende iPhone.

Det som gjør dette spillet litt annerledes er at du får presentert en morsom og søt historie, du får litt andre typer utfordringer underveis og du har noen skikkelig stilige sjefskamper. Vellaget og bra spill til en god pris.

Veritas

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Glitch Games

Last ned Veritas: iOS, Android. Pris: 65 kroner.

Du våker opp i et rom, dagen etter at du har signert noen papirer, og blitt vist til rommet ditt av personer i hvite frakker. Du takket ja til å være med i et eksperiment, men akkurat nå vet du ikke om dette er en del av det, eller om det har skjedd noe. Du husker rett og slett ikke.

Slik starter Veritas, et førstepersons spill der du skal utforske en stor, åpen verden full av gåter og mysterier, i et håp om å prøve å forstå hva som har skjedd, hvor du er og hvordan du skal komme deg ut. Verdenen er pakket full av gåter som er akkurat passe vanskelige, og som alltid har en logisk og god løsning.

Kontrollene fungerer bra, spesielt siden dette er et spill der ting ikke trenger å gå spesielt fort. Verdenen er vellaget, grafikken er bra, og lydsporet setter stemningen på en nydelig måte. Mye å like her, om du liker Myst-lignende spill.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden