Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Castlevania-klassiker blant de utvalgte fra mars.

Castlevania: Symphony of the Night.
Konami
1: Side 1
2: Side 2

Bullet League

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Funday Factory

Last ned Bullet League: iOS, Android. Pris: Gratis.

Battle Royal-sjangeren mangler ikke akkurat på alternativer nå om dagen, verken på mobil eller andre plattformer. Blant giganter som PUBG og Fortnite er det vanskelig å synes, men Bullet League er verdt å sjekke ut.

Dette spillet er todimensjonalt, men utover det følger det mer eller mindre den samme oppskriften som andre spill i sjangeren. Du starter i utkanten, og en sirkel presser deg stadig innover i et kart. Her blandes plattform og action, og underveis plukker du opp oppgraderinger underveis.

Kamper er mange og kjappe, med gode kontroller og masse morsomme våpen. Utviklerne har greid å gjenskape litt av spenningen fra lignende spill, bare med kortere og mer intense spillrunder. Artig vri på en populær sjanger.

Hidden Through Time

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Crazy Monkey Studios

Last ned Hidden Through Time: iOS, Android. Pris: 22 - 31 kroner.

Hvis du likte Hidden Folks, et spill jeg tidligere har anbefalt i denne artikkelserien, så er sjansen ganske stor for at du også liker Hidden Through Time. Også her skal du lete etter en rekke ting i et stort bilde, med masse små detaljer.

En av de tingene som imponerer mest er mengden med animasjoner, gjenstander og små detaljer utviklerne har puttet inn i hvert eneste brett. Det er skikkelig moro å lete fram alle de små tingene, vente på at animasjonene går sin gang slik at nye gjenstander kommer til syne.

Dette er et deilig, avslappende og annerledes spill jeg har lært å like siden tidligere nevnte Hidden Folks kom. Passer også bra å spille samme med andre, både store og små finner glede i dette spillet her hjemme hos meg.

Les også
Test: Asus ROG Phone 5s Pro

Sticky Terms

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Philipp Stollenmayer

Last ned Sticky Terms: iOS, Android. Pris: 33 kroner.

Sticky Terms er en morsom tvist på ordspill, der du skal finne fram til ord og uttrykk fra hele verden, uten å vite hva det er til å begynne med. Det er minimalistisk og uten tidsfrister eller stress, og er nesten mer et puslespill enn noe annet.

Du starter med å få et ord eller uttrykk på skjermen, delt opp i biter som kan være vridd. Du må sette de sammen igjen, og når du gjør dette får du også opp oversettelsen og hva uttrykket betyr i landet det kommer fra.

Enkelt og greit spill, med masse morsomme uttrykk og som er akkurat passe vanskelig. Noen ganger så er det uhyre deilig med et spill om ikke overkompliserer seg selv, men som gjør akkurat det det trenger å gjøre for å underholde. Imponerende håndverk av den 28 år gamle utvikleren.

Battle Racing Stars

Sjanger: Action, plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Halfbrick Studios

Last ned Battle Racing Starts: iOS, Android. Pris: Gratis.

Battle Racing Stars er det nyeste fra Halfbrick Studios, studioet bak suksesser som Fruit Ninja og Jetpack Joyride. Dette er nok et spill i høyt tempo, med masse eksplosjoner og action. Her skal man løpe om kapp med opptil tre andre gjennom et passe langt brett.

Det stopper selvsagt ikke der, da du underveis får masse våpen du kan hindre motstanderne dine med, og det blir fort kaotisk og skikkelig moro. Det går fort, ting smeller og eksploderer hele tiden, og hvert eneste løp er stort sett alltid spennende, da ting snur fort.

Det merkes at dette er en utvikler som kan mobilplattformer, og spesielt med tanke på kontrollene. De er presise, enkle og passer utmerket til berøringsskjermen. Du har alltid full kontroll på figuren din og hva den gjør på skjermen. I tillegg er lengden på brettene ypperlige til korte, kjappe spilløkter, perfekt til mobilen.

Castlevania: Symphony of the Night

Sjanger: Action, plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Konami

Last ned Castlevania: Symphony of the Night: iOS, Android. Pris: 33 kroner.

Den gamle klassikeren har kommet til mobil, i tillegg til stort sett all andre plattformer. Og mobilversjonen er veldig bra, med gode kontroller for berøringsskjerm, eller støtte for kontroller hvis du har det.

Dette er det gamle, klassiske Castlevania som kom ut for første gang i 1997, med den samme visuelle stilen og det samme tempoet. Det er en klassiker i sjangeren, og jeg vil så absolutt anbefale alle å i det minste teste det. Jeg husker selv hvor imponerende og spennende dette spillet var, og det vekker gode minner å spille det igjen over 20 år senere.

Kontrolloppsettet på mobil er ganske standard, med en virtuell styrestikke på venstre side av skjermen, og en rekke knapper som utfører angrep og lignende på høyre side. Det fungerer bra, responsen er god på knappetrykk og tempoet i det gamle spillet er såpass at det aldri blir et problem med denne typen kontroller.

Herlig gjensyn med en gammel klassiker, og vel verdt å sjekke ut.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden