Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Castlevania-klassiker blant de utvalgte fra mars.

Castlevania: Symphony of the Night.
Konami
1: Side 1
2: Side 2

Mars har vært en spesiell måned for alle og enhver. Med så mye tid innenfor huset fire vegger er det godt med noen små avbrekk i hverdagen, og da kan spill være et godt alternativ.

Denne måneden har jeg prøvd å plukke ut spill fra mange ulike sjangere, som passer for både gamle og unge, med en god blanding av action og hjernetrim. Håper du finner et eller flere spill som gir en liten pause fra en rar hverdag.

Respawnables Heroes

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Digital Legends

Last ned Respawnable Heroes: iOS. Pris: Gratis.

Digital Legends har lært mye gjennom årene med Respawnables, og de vet å tilpasse styring og kontrolloppsett til berøringsskjerm. Dette har de finpusset i Respawnables Heroes, samtidig som de tar med seg en rekke nye ideer og funksjoner som gjør at dette kjennes nytt og bra ut.

Det er liten tvil om at de har latt seg inspirere ganske hardt av Overwatch i dette spillet. Det er et arenaskytespill, du velger en av flere ulike helter, og du skal holde ulike punkter på kartet for å samle poeng slik at du vinner runden. De ulike heltene har unike evner som brukes i kamp, i tillegg til at de skyter eller bruker nærkamp.

Det er god variasjon i heltene, kontrollene fungerer veldig bra, og utviklerne har greid å finne et tempo i gameplayet som sitter som et skudd. Det er skikkelig moro, samtidig som det ikke er altfor komplisert. Ikke veldig mange originale ideer å finne her, men uansett et solid og underholdende mobilspill.

Repulsive

Sjanger: Eventyr, sport
System: iOS
Utvikler: Punk Labs

Last ned Repulsive: iOS. Pris: 55 kroner.

Skatespill står mitt hjerte nær. Jeg er en av gjengen som desperat venter på at det neste Skate-spillet skal bli annonsert (selv om det sikkert ikke kommer til å skje). Nå er kanskje ikke Repulsive en god erstatter for akkurat den serien, men det betyr ikke at det ikke er et bra spill uansett.

Les også
Sommerens anbefalte mobilspill

Her skater du ikke med hjul, men på et hoverboard i samme stil som det Marty McFly bruker i Tilbake til Fremtiden 2. Du hopper opp på svevebrettet, og så står du mer eller mindre fritt til å gjøre som du vil. Her skal du utforske hver eneste krik og krok, hoppe og gjøre masse kule triks. Kontrollene og fysikken i spillet er litt uvant og kjennes litt klønete ut i starten, men når du blir vant med følelsen sitter det faktisk ganske godt.

Repulsive er et deilig og rolig skatespill, du gjør masse kule triks og har etter hvert god kontroll på både brettet og figuren din. Byen er vellaget og stor, og det er flust av kule plasser å utforske.

Wide Ocean Big Jacket

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Switch
Utvikler: Turnfollow

Last ned Wide Ocean Big Jacket: iOS. Pris: 44 kroner.

En av de tingene som fascinerer meg mest med spill, uavhengig av sjanger, er hvor varierte og forskjellige de kan være. Noen gir deg en opplevelse kun fordi det er gode kontroller og bra action, andre utfordrer hjernecellene og det finnes de som kun forteller en god historie

Wide Ocean Big Jacket er en av de spillene som blir værende igjen med deg en god stund etter du har spilt det ferdig. Det tar rundt to timer, og det er historiene som fortelles som er så imponerende. Det er velskrevet, morsomt og smart, og vel verdt å sjekke ut.

Kort fortalt så bytter du på å styre de ulike personene i en familie som er på campingtur. Du griller pølser, er ute på tur og gjør en del av det man alltid gjør ute på tur. Underveis fortelles en særdeles god historie, med et suverent persongalleri og masse morsomme samtaler. Et av de beste, og mest minneverdige mobilspillene så langt i 2020.

Teamfight Tactics

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Riot

Last ned Teamfight Tactics: iOS, Android. Pris: Gratis.

Dette er autochess-spillet fra Riot, som endelig har funnet veien over til mobil. Enn så lenge har jeg kost meg gløgg med Dota Underlords, men ærlig talt så har jeg spilt veldig mye mer av Teamfight Tactics i det siste.

Riot vet å strømlinjeforme og tilpasse spillene sine til de store massene, og de bruker all kunnskapen de har lært gjennom år med League of Legends i Teamfight Tactics. Det er lett å lære seg, kontrollene er gode og du blir vist og forklart alt du trenger. Samtidig er det et uhyre komplisert spill, der du må matche helter og klasser sammen for å ha en sjanse mot andre spillere.

Liker du spill i denne sjangeren anbefaler jeg å sjekke ut dette spillet. Hvis du aldri har prøvd autobattl-spill før er kanskje dette det beste spillet å prøve først. Det er en bratt læringskurve, men du verden så deilig det er når du får din første seier.

Evil Hunter Tycoon

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Super Planet

Last ned Evil Hunter Tycoon: iOS, Android. Pris: Gratis.

Her skal du ikke bare styre heltene som kjemper mot den endeløse stormen med monstre, dykker ned i grotter på jakt etter skatter og kjemper mot ondskapen selv. Du skal også styre byen som ligger som en siste bastion mot fiendens området. Du skal styre butikker, utvide sortimentet og passe på at de modige heltene får akkurat det de trenger.

Utviklerne i Super Planet har helt klart sett til mesterne i denne sjangeren, Kairosoft, og lært mange gode tips fra den erfarne utvikleren (som jeg har anbefalt spill fra gjentatte ganger i denne spalten tidligere). Menyene er ikke helt på topp, og det er mye mikrostyring av ulike systemer, men det er allikevel morsomt og tilfredsstillende når du endelig når det neste vanskelighetsnivået.

Mye morsomt å hente, mange timer med spill og et Tycoon-spill som står opp mot de beste fra Kairosoft. Bra jobba!

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden