Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Et av fjorårets beste spill har funnet veien til mobil.

1: Side 1
2: Side 2

Det er sommer, det er sol! Endelig er sommerferien her, i det minste for alle som går på skole. Ferie og fri betyr tid til alt man har lyst til å gjøre, men ikke har tid til i en eller travel hverdag.

Og en del av det er selvsagt spilling. I månedens oppsummering har jeg funnet et noen skikkelig godbiter, og et av mine favorittspill fra PC har funnet veien over til nettbrett og mobil, og sluker nattesøvnen min.

God sommer alle sammen!

The Almost Gone

Sjanger: Utforsking
System: iOS, Android
Utvikler: Happy Volcano

Last ned The Almost Gone: iOS, Android. Pris: 44 kroner.

Vi starter månedens liste med en skikkelig godbit fra utviklerne i Happy Volcano. The Almost Gone er en nydelig 2-timers spillopplevelse jeg anbefaler alle å kjøpe. Det er verdt hver eneste krone det koster, og legger seg rett i bunken sammen med spillopplevelser som for eksempel Monument Valley.

Her skal du navigere deg rundt i rom og gater, løse logiske gåter og pushe historien framover. Tvisten er at du kun ser, for eksempel i et rom, kun ser et hjørne om gangen. Ved å sveipe snus synsvinkelen din, og du ser det andre hjørnet, og så videre. Det er intuitivt og smart, og du lærer kjapt å navigere verdenen.

Den litt surrealistiske, flytende visuelle stilen er detaljert og nydelig, og sammen med et helt fantastisk lydspor er det først og fremst stemning og historie som bærer The Almost Gone. Det tar opp tøff og tung tematikk til tider, men balanserer det på en god måte.

Neon Flytron

Sjanger: Plattform
System: Android
Utvikler: Mobyzay

Last ned Neon Flytron: Android. Pris: Gratis.

Du finner omtrent like mange endeløse løpespill på mobil som du finner mygg en varm sommerkveld. Det er en av mobilspillsjangerene som har vært med lengst, og det svermer over av både dårlige og gode spill.

Les også
Sommerens anbefalte mobilspill

Neon Flytron er et av de bedre, og deler av det kan så absolutt tilegnes den kule stilen i spillet. Cyberpunk er hett om dagen, noe utvikler Mobyzay har fått med seg. Her skal du nemlig ikke løpe, men kjøre en flyvende bil gjennom trange gåter, mens du svinger og dukker unna all verdens av hindringer og andre biler som svever i nærheten av deg.

Det er fargerikt og kult, med passende musikk som setter stemningen i spillet. Men også kontrollene og utfordringer i spillet er godt balansert, og gjør at jeg faktisk har en driv og lyst til å jage toppscore bare en gang til.

Ruinverse

Sjanger: Rollespill
System: iOS, Android
Utvikler: Kemco

Last ned Ruinverse iOS, Android. Pris: 85 kroner.

Kemco har en hel haug med rollespill bak seg, men de greier allikevel å finne en og annen ny vri på spillene sine som gjør at de kjennes unike og nye ut. I Ruinverse er talenttreet til figurene dine nytt fra utvikler, og det fungerer bra og gir kampene en ny, taktisk dybde.

I Ruinverse spiller du som Kit og Allie, to barndomsvenner som må ut å lete eller en kur for Allies plager. Underveis møter de et morsomt og variert persongalleri med mer eller mindre kompetente hjelpere. En annen vri er at hver gang Allie og Kit rører hverandre bytter Allie mellom to ulike sjeler, som har sine unike evner i kamp.

Rollespill med kjent, men samtidig fin visuell stil, kampsystem mer mer dybde enn tidligere spill fra Kemco, og et flott persongalleri gjør dette til et solid rollespill.

100% Golf

Sjanger: Simulering
System: iOS
Utvikler: Alexander Johansson

Last ned 100% Golf: iOS. Pris: Gratis.

Jeg liker golf, både i spillform og ute med en driver i hånda. Det er et enkelt spill, der hovedprinsippet er såre enkelt, men så altfor vanskelig å mestre til tider. Du skal få en ball ned i et hull med en kølle, og du skal prøve å gjøre det med færrest mulig slag.

Det finnes mange gode golfspill, noen trofaste til sporten, mens andre gjør sin egen vri på ting. 100% Golf har faktisk noe helt nytt jeg aldri har sett i et golfspill før, og det er godt gjort. Utvikleren her har hatt den glimrende ideen at du starter hvert hull med 100%, og slagene du gjør koster prosentpoeng. Moser du til bruker du mer prosent, tar du det litt mer forsiktig bruker du mindre.

Dermed har du en ikke-fornybar ressurs du må fordele utover et hull, der målet er å sitte igjen med mest mulig når ballen endelig ruller ned i koppen. Deilig enkelt, men det byr på en helt ny måte å tenke på, og jeg koser meg fortsatt gløgg med dette enkle, men veldig smarte spillet.

Endurance

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Ivan Panasenko

Last ned Endurance: iOS, Android. Pris: Gratis.

Endurance er en prequel til Ailment, et spill som kom i 2019 (som jeg enda ikke har spilt). Her skal du, sammen med vennene dine, utforske et gedigent romskip kalt Endurance. Dere må gjøre dette fordi et virus har spredd seg blant mannskapet og gjort de gale, og det er opp til dere å stoppe det.

Jeg blir mer og mer glad i denne typen piksel-stil i spill, og det gjør seg også meget godt på mobil. Mengden med detalj i både animasjoner og bakgrunner er imponerende, og jeg koser meg med områdene, angrepene og eksplosjonene underveis. En god nok historie, masse kule våpen og god variasjon i nivådesign gjør at det er mye gøy å ha med Endurance.

Kontrollene er ikke de beste, men man blir fort vant til det, og vanskelighetsgrad og tempoet i spillet er tilpasset berøringsskjerm og byr på en helt grei utfordring. Ikke et spill jeg forventet mye av, men et solid og godt actionspill med masse gode science fiction-referanser underveis.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden