Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Det nye rollespillet fra Final Fantasy-skaperen er blant de utvalgte.

Fantasian.
Mistwalker
1: Side 1
2: Side 2

Dead Man's Phone

Sjanger: Spenning
System: iOS, Android
Utvikler: Electric Noir Studios

Last ned Dead Man's Phone: iOS, Android. Pris: Gratis.

Funnet telefon-spill har nesten blitt en sjanger nå, og det begynner å bli en del ulike spill å velge mellom. Dead Man's Phone er definitivt et godt sted å starte, da dette er uten tvil et av de bedre jeg har testet.

Spillet foregår i all hovedsak ved at du, en etterforsker, leter gjennom en død tenårings telefon for å finne ledetråder, og prøve å finne ut av hva som skjedde under et mystisk dødsfall. Dette trigger også telefonsamtaler eller andre ting underveis som gjør opplevelsen litt mindre monoton.

Det som gjør spillet så bra er rett og slett håndverket som er lagt ned. Det er velskrevet, historien er engasjerende, og det som skrives eller sies holder mer eller mindre hele tiden høy kvalitet. Vel verdt å sjekke ut for de som ikke har spilt denne typen spill før.

Clap Hanz Golf

Sjanger: Sport
System: iOS
Utvikler: claphanz

Last ned Clap Hanz Golf : iOS. Pris: Apple Arcade

Jeg liker golf, både ute på en ordentlig bane, men også i spillform. Noen ganger er det gøy med litt mer realisme, andre ganger er det gøy å klaske ballen i litt mer arkadestil.

Clap Hanz Golf plasserer seg et eller annet sted midt i smørøyet her, og det gjør det skikkelig moro å spille. Det ser og kjennes ut som Everybody's Golf, og hvis du likte det spillet som kommer du til å like dette. Utviklerne har gjort mange smarte små ting som gjør opplevelsen bedre, både når det kommer til kontroller og for å gjøre opplevelsen litt smidigere og bedre.

For å slå et slag så sveiper du ned på skjermen, og så flikker fingerer opp i håp om å treffe best mulig. Det er en deilig lyd når du treffer ballen, og de enkle kontrollene fungerer utmerket på berøringsskjerm. Utover dette er det også masse rollespill-lignende elementer som gjør at du hele tiden vil ta en runde til. Veldig moro!

The Oregon Trail

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Sjanger: Rollespill, strategi
System: iOS
Utvikler: Gameloft

Last ned The Oregon Trail: iOS. Pris: Apple Arcade.

The Oregon Trail er et gammelt, klassisk spill som er pusset opp flere ganger. Hovedpoenget i spillet er at du skal en gruppe mennesker fra Independence, Missouri til Wallamette Valley i Oregon. Det handler om den reisen mange tok på 1800-tallet vestover i USA, og utfordringene de møtte på veien.

Her skal du passe på ressurser som mat og drikke, du må passe på helse og velferd til både mennesker og dyr. Du må jakte, forsere elver og en hel masse andre mer og mindre utfordrende oppgaver.

Det er reisen, måten den fortelles og hvordan alt av mekanikker, hendelser og handlingen underveis spiller sammen som gjøre The Oregon Trail så bra for meg. Reisen er beinhard, og du kommer til å feile mange ganger. Men med så mange ulike mennesker å spille, med så mange interessante historier og så stor variasjon så er det aldri kjedelig å begynne på nytt.

Fallen of the Round

Sjanger: Strategi
System: iOS
Utvikler: Perfect Game Speed

Last ned Fallen of the Round: iOS. Pris: 33 kroner.

Roguelikes er en sjanger av spill som har blitt veldig populært, spesielt med den enorme responsen Hades fikk i fjor. Fallen of the Round er også et roguelike, men det er vanskelig å finne likhetstrekk utover dette.

Her skal du plassere spillebrikker på et brett, og så prøve å bekjempe fiendene som dukker opp. Du gjør dette ved å dra i en figur og sikte på fienden du vil angripe. Det er ingen utfordring akkurat her, kampene er turbaserte og du har ingen tidsbegrensning på deg. Utfordringen er at du skal greie å slå alle bølgene med fiender og sjefskampen på slutten uten å kunne lege skade, eller ta en pause underveis.

Heldigvis tar ikke en runde veldig lang tid, og fordi alt er vilkårlig så er det alltid litt annerledes. Det som gjør Fallen of the Round ekstra gøy er at du mellom hver runde får velge nye enheter. Noen er sterke andre, er svakere. Men det finnes masse synergier mellom de ulike brikkene, og hvis du får ut tre av den samme så får du en sterkere variant.

Det eneste minuset her er at jeg etter noen timer mer eller mindre «skjønte» spillet, og det er veldig sjelden jeg ikke kommer til, eller slår bossen hver gang. Jeg skulle ønske det var mer enheter, mer kamper og mer å gjøre. Men bortsett fra dette er det skikkelig gøy. Og jeg digger den visuelle stilen utvikleren har gått for.

Fantasian

Sjanger: Rollespill
System: iOS
Utvikler: Mistwalker

Last ned Fantasian: iOS. Pris: Apple Arcade

Fantasian er et av de peneste spillene jeg har spilt på veldig lenge. Merk at det ikke er spesifisert plattform i det utsagnet. Den verdenen Final Fantasy-veteran Hironobu Sakaguchi har skapt og brakt til liv i Fantasian er verdt prisen alene. Blandingen mellom fysiske dioramaer og den grafiske stilen er helt fantastisk, og måten det brukes på i spillet gjør at hvert eneste område blir som en liten oppdagelsesferd.

Dette er et JRPG helt og fullt, og fans av Sakaguchi sine tidligere verk burde føle seg hjemme her. Ja, jeg vet at det er på mobil, og mange er skeptiske bare på grunn av det, men dette er et fullverdig rollespill, med en historie som tar noen interessante vendinger, teite sidekicks med passe bra skrevet humor og flott musikk.

Kampsystemet er også relativt standard, selv om det har noen variasjoner her og der som gjør at det blir litt eget og unikt. Det fungerer allikevel meget godt på telefonen, og spillet er akkurat passe utfordrende hele veien. Fiendene er varierte og byr på ulike utfordringer. Pluss i boka for de vilkårlige kampene som skjer i verdenen mens man utforsker. Disse kan man nemlig «lagre» og ta først når man har lyst og er klar til det.

Men først og fremst er det musikken, komponert av legenden Nobuo Uematsu, den visuelle stilen og verdenen som er så innmari imponerende.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden