Feature

Mobilspill (iOS, Android, Windows Phone)

Månedens ti anbefalte mobilspill

Nok et svært bra PC-spill har funnet veien til mobil.

1: Ny side
2: Side 2

Det første snøfallet har allerede skjedd, og kuldegradene har så vidt begynt å komme. Høsten er en deilig tid spekket til randen med spillutgivelser både på mobil og konsoll. Dette er på mange måter spillenes høytid, og man trenger heldigvis ikke å ha dårlig samvittighet for å ikke nyte sommersol eller varme.

Denne måneden har det kommet mange veldig gode spill til mobil og nettbrett. Spillene er en miks av mange ulike sjangere, så jeg håper alle vil finne et eller to spill de liker like godt som meg.

Skylanders Trap Team

Sjanger: Eventyr
System: iPad, Android
Utvikler: Activision Blizzard

Last ned Skylanders Trap Team: iOS, Android. Pris: Gratis

Mye utstyr som skal til.

Aller først en liten presisering vedrørende prisen. Selve applikasjonen du laster ned på nettbrettet er gratis. Du må imidlertid gå til innkjøp av en startpakke som koster rundt 600 kroner. Der følger det med en portal, håndkontroll samt et par figurer og feller. Dette er uten tvil det dyreste spillet til nettbrett jeg noengang har testet.

Det er også definitivt det nærmeste denne plattformen har kommet til konsollkvalitet med tanke på spill. Skylanders Trap Team er i realiteten et Xbox 360-spill på nettbrettet.

Du plasserer en figur på portalen, og den kommer til live i spillet. Fra der er Skylanders et plattformbasert actionspill der du kjemper mot fiender, løser enkle gåter og forserer nivå etter nivå. Kontrollene fungerer veldig godt, kampsystemet er enkelt å lære seg og passer fint til både store og små.

Skylanders Trap Team er visuelt flott, figuranimasjonene er fine og stemmeskuespillet er meget bra. Dette er en total Skylanders-opplevelse du kan ta med deg overalt, uten noen kompromisser på grunn av plattformen det finnes på.

Pokémon Trading Card Game Online

Sjanger: Strategi
System: iPad
Utvikler: Nintendo

Last ned Pokémon Trading Card Game Online: iOS. Pris: Gratis.

Yngstemann i huset digger Pokémon. Han ser på TV-serien, han spiller spillene og han leker med figurene. Via osmose har jeg da også fått med meg mye av universet, og har også kost meg med et par av spillene på 3DS. Jeg har derimot ikke satt meg inn i kortspillet som følger universet før det kom på iPad.

Samle kort og Pokémon.

I tråd med alle andre spill i sjangeren skal du også her samle sammen kort, lage din egen kortstokk med kort du liker, og spille mot andre spillere. Kortspillet i seg selv et relativt lett å lære seg, og du går igjennom en fin opplæringssekvens. Det er allikevel mye dybde, og det finnes en rekke ulike taktikker og tilnærminger til kampene.

Du kan velge å spille gjennom en historiedel, turneringer og på nett mot andre spillere. Her kan du velge å spille med enten ferdigbygde eller egenkonstruerte kortstokker. Presentasjonen er stort sett grei, og selve spillebrettet er oversiktlig og fint. Du har god kontroll på kortene du har, samt mulighetene du har til neste trekk.

Pokémon Trading Card Game Online overrasket meg. Sammen med Hearthstone tror jeg nok dette er det andre kortsamlespillet jeg kommer til å bruke mest tid på i tiden framover.

FIFA 15 Ultimate Team

Sjanger: Sport
System: iOS, Android, Windows Phone
Utvikler: EA Sports

Last ned FIFA 15 Ultimate Team: iOS, Android, Windows Phone. Pris: Gratis.

Ballen skal fortsatt i mål.

Det er et sikkert høsttegn at EA Sports ruller ut sin årlige versjon av FIFA. I konsollversjonene av nevnte spill har spillmodusen Ultimate Team blitt en av de aller mest populære modiene man kan spille.

Nå har også dette kommet i mobilformat, og årets versjon er solid og underholdende. I Ultimate Team kombineres samling av fotballkort med strategi. Du setter opp laget ditt basert på spillerkort du får i pakker, eller kjøper på et overgangsmarked. Så tar du med deg laget ditt ut på banen og spiller kamper, for å samle mer mynter slik at du får kjøpt flere pakker.

Det er noe veldig forlokkende ved å hele tiden jakte på en forbedring eller to til laget ditt. Og du verden så spennende det er å åpne pakker og håpe på en av de store stjernespillerne.

Spillets svakhet ligger i kontrolloppsettet. Du har to forskjellige valg, men jeg synes enda ikke at EA Sports har greid å konvertere kontrollene godt nok til mobilformatet. Det er noe unøyaktighet og kronglete som gjør at noen kamper blir vanskeligere enn de hadde trengt å være. Man blir etter hvert vant til det, men det er uansett ikke helt topp.

Utover dette er FIFA 15 Ultimate Team et godt fotballspill, der jakten på de beste spillerne i verden er farlig vanedannende.

RGB Express

Sjanger: Strategi
System: iOS
Utvikler: Bad Crane

Mange fine farger.

Last ned RGB Express: iOS. Pris: 35 kroner.

Mobilen er en perfekt plattform til små, enkle spill som ikke krever mer enn noen få minutter med spilling om gangen. Jeg er stor fan av spill som får til dette på en god måte, og RGB Express er et perfekt eksempel på nettopp dette.

Her skal du bestemme ruten til en liten lastebil som skal levere en pakke til et hus. Til å begynne med starter det ganske enkelt. Du har en rød lastebil, som plukker opp en rød pakke og leverer til et rødt hus. Du bestemmer ruten ved å dra langs veien du vil at lastebilen skal kjøre.

Det kompliseres imidlertid utover i spillet. Plutselig har du en blå og en rød lastebil, som begge skal plukke opp sine fargede bokser og levere til det blå eller rød huset. I tillegg kan ikke en stripe med vei brukes mer enn en gang, og rød kan ikke levere til blå. Du kan heller ikke kjøre forbi et hus uten å ha en pakke.

Dermed må du tenke lenge og vel før du finner den perfekte ruten slik at alle pakkene blir plukket opp, ingen veier brukes mer enn en gang, og alt leveres til rett sted. Læringskurven er god, og de senere brettene i spillet er usannsynlig mye mer komplisert enn de første.

Visuelt flott, enkelt og solid og et herlig spill å bruke alt fra 2 minutter til 2 timer på.

The Banner Saga

Sjanger: Strategi
System: iOS
Utvikler: Stoic Studio

Last ned The Banner Saga: iOS. Pris: 70 kroner.

Nok et meget bra PC-spill som finner veien over til mobilformatet. Forrige måned kunne vi kose oss med Valiant Hearts, denne måneden er det Stoic Studio sitt glimrende spill The Banner Saga.

Ikke tull med denne fyren.

Universet i spillet er kraftig inspirert av norrøn mytologi, og den visuelle stilen i spillet passer nydelig til historien man opplever underveis. Et flott lydspor er også med å sette en nydelig stemning gjennom hele spillet.

Gjennom historien må du ta en rekke valg som preger hvordan det hele utvikler seg. Det er ikke alltid like lett å se konsekvenser av vanskelig valg som tas, og det gjorde i hvert fall at jeg umiddelbart hadde lyst til å spille igjennom på nytt.

Selve kampene i spillet utspilles som turbaserte på et rutenett. Du må flytte figurene dine i rett posisjon, og vurderer hvem som skal angripe hvilke fiender. Alle figurer har to attributter, styrke og rustning, som begge spiller inn i kampene. Det er enkelt å lære seg, men kan by på en skikkelig utfordring.

The Banner Saga er vellaget fra start til mål, tvers igjennom solid og meget godt spill.

1: Ny side
2: Side 2

Siste fra forsiden