Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

Et norsk spill om tyskerbarn er høyepunktet fra mai.

Sarepta Studio
1: Side 1
2: Side 2

Pocket-Run Pool

Sjanger: Sport
System: iOS
Utvikler: Zach Gage

Last ned Pocket-Run Pool: iOS. Pris: Gratis.

Pocket-Run Pool er et av de aller beste biljard-spillene jeg har spilt på mobil. Alt fungerer akkurat som det skal, og Zach Gage har nok en gang funnet en morsomt tvist på et ganske standarisert spill.

Du har et vanlig biljardbord, men hvert av hullene har en multiplikator tilknyttet seg, som går fra 1x til 10x. Ballen du senker i et hull får da tallverdien sin miltiplisert med tallet i hullet, og dermed blir det en helt ny måte å spille biljard på. Balansen mellom å ta det sikre alternativet, mot et risikabelt, men potensielt mye mer verdifulle er hele tiden tilstede.

Det finnes et par ulike spillmodi som krydrer opplevelsen ytterligere, og en fullversjon av spillet kan kjøpes for 44 kroner. Anbefalt biljardmoro på telefon!

Zero/Sum

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Sean Kearney

Last ned Zero/Sum: iOS. Pris: 22 kroner.

I Zero/Sum dør en professoren din, og det er opp til deg å løse alle matematikk-problemene slik at du kan finne kuren for kreft. Hele den merkelige historien presenteres i herlige, teite videoklipp mellom oppgavene, noe jeg koser meg veldig med.

Selve oppgavene begynner lett, og består stort sett av å sette plusser og minuser på rett plass. Men utover i spillet blir utfordringen tøffere, du får begrenset med tid og blyanten din begynner til og med å bli dårlig.

Dette er enkel, men velfungerende hjernetrim presentert på en enkel og grei måte, men med en historie tilknyttet som ikke bare er teit, men som gir det hele en personlighet og sjarm.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Og best av alt, halvparten av alle inntekter i spillet doneres til kreftforskning, så dette et spill det er verdt å kjøpe uansett.

Among the Stars

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android.
Utvikler: Cublo

Last ned Among the Stars: iOS, Android. Pris: 49 - 55 kroner.

Among the Stars er en digital versjon av brettspillet, for de som er kjent med det. Her er målet å bygge en romstasjon, og i løpet av spillets gang samler du poeng. Etter fire år i spillet telles poengene, og den spilleren som har flest poeng i sin base vinner.

Du gjør dette ved å bruke ulike hver eneste tur. Du begynner med å legge ut en reaktor, så kan du utvide og bygge ut basen etter det. Noen kort spilles umiddelbart, andre tar tid før de aktiveres. Alt går ut på å finne balansen mellom å spille kort, ha nok reaktorer slik at alt er aktivert, og vite hvilke og når du skal kaste kort.

Among the Stars fungerer utmerket, og jeg som ikke har spilt brettspillet før synes det var veldig underholdende i det minste.

Super Hydorah

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Abylight

Last ned Super Hydorah: iOS. Pris: 75 kroner.

Super Hydorah er et spill helt i samme ånd og sjanger som R-Type. Hvis du vet at du liker den typen spill, så er dette en trygg anbefaling. Dette er helt klart inspirert av denne typen sideskrollende actionspill, og til tross for at det er lite nytt å finne, er det godt håndverk som gjør spillopplevelsen god.

Du styrer romskipet ditt med en tommel på skjermen. Skyter gjør skipet ditt automatisk, men du kan velge å stoppe dette. Gjennom spillets gang flyr du gjennom huler, planter i verdensrommet og møter på haugevis med mindre hyggelig romvesen.

Du har store sjefskamper over flere faser, du plukker opp nye, kule våpen og du blir bombadert med fiender og prosjektiler. Kontrollen er god, og dette er rett og slett et meget solid tilskudd i denne sjangeren.

Disney Heroes: Battle Mode

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: PerBlue Entertainment

Last ned Disney Heroes: Battle Mode: iOS, Android. Pris: Gratis.

Disney Heroes: Battle Mode er et spill i samme sjanger som for eksempel Marvel Strike Force. Du samler sammen figurer av varierende kvalitet og styrke, utstyrer de med gjenstander for å gjøre de sterkere, og sender de ut i lagvise kamper.

Nå kan Woody fra Toy Story, Ralph fra Wreck it Ralph og Frozone fra The Incredibles kjempe side om side for å bekjempe fienden sammen. Som i lignende spill har du energi, du har valutaer og du åpner kister for å få nye helter.

Det er allikevel morsomt å samle figurer, sette sammen lag og sende de ut i kamp. Animasjonene er gode, ikke helt på nivå med nevnte Strike Force, men mange vil nok like det litt mer uskyldige uttrykket til dette spillet.

Sjekk hvilke ti spill vi valgte ut i mars »

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden