Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

Et norsk spill om tyskerbarn er høyepunktet fra mai.

Sarepta Studio
1: Side 1
2: Side 2

Mai har kommet og gått, og det har vært en måned med sommervær man knapt kan drømme om her til lands. Bading, smeltet is og solbrente skuldre dekker det ganske land, men det har ikke stoppet spillene fra å komme hverken til Android eller på iOS.

Det absolutte høydepunktet denne måneden er uten tvil et norskprodusert spill om tyskerbarn, noe jeg anbefaler alle å sjekke ut i sommervarmen. Utover dette er det en god miks med spill i ulike sjangere.

Homo Machina

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: ARTE Experience

Last ned Homo Machina: iOS, Android. Pris: 33 kroner.

Tenk om kroppen var et intrikat dampdrevet maskineri med arbeidere som sørget for at alle de kroppslige funksjonene fungerte som det skal. Det er premisset i Homo Machina, og det fører til en variert og interessant reise gjennom en menneskekropp som kanskje fungerer på samme måte utenpå, men som er ganske unik på innsiden.

Du gjør mange ulike ting i løpet av spillets gang, der de fleste av brettene man er innom er gode, med noen særskilte høydepunkt, og noen som ikke fungerer like bra. Du sveiper, trykker og holder alt etter hva du trenger å gjøre, og både gåte og løsning er variert gjennom spillets gang.

Hva du trenger å gjøre, og hvordan du skal gjøre det, blir ikke like godt formidlet på hvert eneste brett, og det var noen ganger jeg brukte vesentlig lengre tid på å finne en løsning, enn å faktiske utføre den. Utover dette så er det mye kos å hente med Homo Machina, og til tross for noen svakheter er dette et meget godt og unikt mobilspill.

Spike City

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android.
Utvikler: Nitrome

Last ned Spike City: iOS, Android. Pris: Gratis.

Nitrome lager som regel kvalitetsspill som gir mye underholdning for lite kostnad, og i så måte er ikke Spike City en skuffelse. Det er kanskje ikke like godt som de beste spillene fra utvikleren, men det er et meget godt plattformspill med masse innhold.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Her styrer du en piggete liten fyr som må finne vei gjennom en rekke ulike nivåer, fylt til randen med måter å dø på. Du sveiper i den retningen du vil bevege figuren, og når du først har begynt bevegelsen kan den ikke stoppes. Du klistres fast til alle overflater, og mye av utfordringen går på å finne riktig vei, samt å time sveip med hindringer som skjer på skjermen.

Dessverre er kontrollene litt upresise til tider, og det har skjedd flere ganger at jeg har dødd fordi et sveip ikke har blitt registrert, eller det har tatt litt for lang tid.

Utover dette byr Spike City på variererte utfordringer, og et par skikkelig vanskelige nivåer som krever gode ferdigheter og reaksjonsevner.

Dragon Ball Legends

Sjanger: Slåssing
System: iOS, Android
Utvikler: BANDAI NAMCO Entertainment

Last ned Dragon Ball Legends: iOS, Android. Pris: Gratis.

Jeg har aldri helt greid å komme meg inn i Dragon Ball-universet, men jeg har fått med meg nok til å vite at de overmuskulære figurene ofte denger løs på hverandre med helt idotiske over-toppen angrep og slåssescener, noe jeg kan sette veldig pris på i hvert fall.

Nå har de gitt ut et gratisspill der man skal prøve å gi spillerne opplevelsen av å spille nettopp disse kampene, og det fungerer faktisk overraskende godt. Du styrer figuren din ved å sveipe og trykke på skjermen, der sveiping flytter figuren, og ulike angrep utføres med trykk.

I tillegg til dette har utviklerne blandet inn kort og energi for å mose på med de virkelige angrepene, som samtidig beveger deg nærmere eller lenger unna fienden, alt ettersom hvilket kort du bruker. Det hele fungerer veldig godt, og du har god kontroll over kampene og hva som skjer. Det kan bli ganske så intenst til tider, og det er alltid tilfredsstillende med en seier.

Du kan også spille mot andre spillere, men i min erfaring er disse ofte så mye høyere nivå, med veldig mye sterkere angrep og mer helse, så disse kampene er sjelden moro. Uansett er det mye gøy å hente i Dragon Ball Legends.

Deploy and Destroy

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: AppsMinistry

Last ned Deploy and Destroy: iOS, Android. Pris: Gratis.

Deploy and Destroy er et veldig lite originalt mobilspill, og det henter også inn til dels unødvendige kjente figurer som Ash fra Evil Dead-serien for å tiltrekke seg spillere. Det er egentlig veldig lite jeg egentlig burde like med dette spillet, men det viser seg at Deploy and Destroy er et godt eksempel på at man ikke skal forhåndsdømme spill.

For dette er et vellaget og underholdende skytespill, godt tilpasset berøringsskjerm og kontrollene der, og det har også ganske mye innhold og underholdning å by på.

Du styrer figuren din rundt på ulike brett, med varierte spillmodi som alle mot alle, eller lagbasert skyting, og målet er selvsagt å ta flere fiender enn du blir tatt selv. Kampene varer gjerne noen få minutter, passe langt til et mobilspill. Du skyter automatisk, men styrer sikting, samt når du skal gjøre nærangrep.

Lite originalt, men når kampene fungerer så godt som det gjørt i Depleo and Destroy blir det jammen moro allikevel.

My Child Lebensborn

Sarepta Studio

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Sarepta Studio

Last ned My Child Lebensborn: iOS, Android. Pris: 30 - 33 kroner.

Jeg har skrevet en separat anmeldelse for My Child Lebensborn her, og hvis du trenger en mer detaljert gjennomgang av hva jeg mener jeg bra og ikke, så anbefaler jeg å lese den.

Dette er mobilspillet fra Sarepta Studios, der du skal passe på et tyskerbarn etter krigen, med alle de utfordringene det bringer med seg. Det fungerer meget godt, og er det beste mobilspillet jeg har spilt i mai, og et jeg kommer til å huske i lang tid fremover.

Her er konklusjonen fra anmeldelsen:

«My Child Lebensborn er et unikt mobilspill, og noe jeg vil anbefale alle å teste. Selv om 2. verdenskrig kan virke som noe som skjedde for lenge siden, så er det en kun litt over 70 år siden krigen var over. Du kan lære mye om en side av krigen jeg kjente lite til, og måten utviklerne har valgt å fortelle denne historien på er veldig smart.

Det at du er en adoptivforelder til et krigsbarn, og kun har kontroll på det som skjer i ditt eget hjem, er en smart vinkling på historien. Det gjør også at hjelpesløsheten rundt alt barnet ditt opplever utenfor huset blir enda større, og det funket i hvert fall meget godt på meg.

Det er forferdelig å se og lese alt disse barna gikk igjennom etter krigen, og respekten og håndverket Sarepta har lagt bak spillet gjør dette til et spill du virkelig bør prøve.»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden