Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

Mobilspillene tar ikke sommerferie.

Vakkert.
1: Side 1
2: Side 2

Card Quest

Sjanger: Kortspill
System: iOS, Android
Utvikler: Zach Gage

Last ned Card Quest: iOS, Android. Pris: 48 - 55 kroner.

Komplisert moro.

Vi fortsetter oppsummeringen med enda et kortspill, denne gangen et litt mer komplisert, men minst like gøy spill i Card Quest. Her skal du utforske grotter, bekjempe fiender og samle skatter til du dør.

Så begynner du på nytt, og prøver å komme deg litt lenger. Du må balansere helsepoeng, energi og masse andre elementer på best mulig måte for å komme deg langt ned i grottene. For hver gang blir du litt sterkere, eller får litt bedre utstyr, slik at du kanskje greier å nå det neste nivået.

Card Quest gjør ting på sin egen måte, med en egen vri, og det er et meget fornøyelig og bra spill.

Super Soccer Champs 2018

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Uprising Games

Last ned Super Soccer Champs 2018: iOS, Android. Pris: Gratis.

Retro!

Hvis du er litt i nærheten av så gammel som meg, så er jeg ganske sikker på at du husker Sensible Soccer. Jeg hadde nesten et religiøst forhold til spillet når jeg vokste opp, og hadde mange intense dueller med en kompis. Super Soccer Champs 2018 er tydelig inspirert av fotballspill fra den tiden, og det gjør tingene sine veldig bra.

Du ser fotballbanen ovenfra og ned, og du styrer spillerene med en virtuelle stikke med en tommel, og skyter og gjør andre ting med knapper på den andre siden av skjermen. Kontrollene fungerer bra, og kampene er passe lange.

Tempoet i spillet er kanskje litt roligere enn man er vant til, men det fungerer veldig godt på mobilen, og det blir en litt annen måte å spille på. Jeg liker det veldig godt, men det er ikke sikkert det er for alle. Uansett verdt å sjekke ut, morsom fotball på mobilen.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

New Star Soccer Manager

Sjanger: Sport
System: iOS (Android kommer snart)
Utvikler: Five Aces

Last ned New Star Soccer Manager iOS. Pris: Gratis.

Veien mot bøtta.

Ja, det har vært VM i fotball, og du har kanskje fått nok. Men det har ikke jeg, og innemellom alle kampene på TV koste jeg meg gløgg med New Star Soccer Manager. Dette er et spill som bygger videre på formelen fra New Star Soccer.

Her skal du styre nesten alle de ulike aspektene i en klubb som befinner seg i en krise-situasjon. Du jobber deg opp fra de nederste divisjonene, og det er en utrolig deilig følelse å vinne Champions League med laget du har slitt så lenge for å jobbe opp.

Du må ta økonomiske valg, kjøpe og selge spillere, oppgradere fasiliteter og prøve å holde mediene interessert i klubben. Fansen skal tilfredsstilles, og kamper må spiller. Kontrollene her er som i New Star Soccer, der man trykker på en spiller for å sentre, eller drar bakover for å løpe. Så er det bare å håpe at du scorer på noen av sjansene du får.

Herlig fotballspill, og ekstremt mange timer med moro hvis du først liker det.

Motorsport Manager Mobile 3

Sjanger: Racing, managment
System: iOS, Android
Utvikler: Playsport Games

Last ned Motorsport Manager Mobile 3: iOS, Android. Pris: 42 - 44 kroner.

Mye å holde styr på.

Motorsport Manager Mobile 3 er på ingen måter et enkelt spill. Det er overveldende, selv for meg som har spilt de to foregående spillene i serien. Men hvis du er litt tålmodig, og villig til å bruke litt tid på lære deg systemene, får du et manager-spill litt utenom det vanlige.

Du skal balansere så mange baller i det tredje spillet i serien at det nesten blir slitsomt. Men oppusset grensesnitt og smarte hjelpefunksjoner gjør jobben enklere, og det er utrolig tilfresstillende når du endelig vinner et race.

Fantastisk stil.

Utenom løpene skal du sørge for at sjåfører og mekanikere har et godt forhold, du må oppgradere biler og hovedkvarteret ditt. Du må balansere budsjetter samtidig som du skal bestemme hvilke type dekk som funker best til den neste banen. Det er herlig mye, og komplisert som få andre spill, men mestringsfølelsen er desto større.

holedown

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Grapefrukt

Last ned holedown : iOS, Android. Pris: 44 kroner.

Grapefrukt er uten tvil en av mine favorittutviklere av mobilspill. Deres to tidligere spill Twofold inc. og Rymdkapsel er fortsatt spill jeg fyrer opp innemellom. Det kan det også se ut til at holedown blir, deres nyeste spill.

Her skal du prøve å mine blokker på skjermen ved å skyte ut baller. Hver blokk har et tall, og du må treffe den så mange ganger før du fjerner blokken. Hvis du ikke greier dette før den når toppen av skjermen er du ferdig.

Det er flere aspekter som kommer etter hvert, og som gjør at man hele tiden vil ta en runde til, og en runde til, og enda flere etter det. Stilen er nydelig, og veldig typisk for utvikleren, og spillet passer perfekt til fem minutter eller en times spilløkt.

Sjekk hvilke ti spill vi valgte ut i mai»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden