Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

Mobilspillene tar ikke sommerferie.

Vakkert.
1: Side 1
2: Side 2
Vakkert.

Det har vært ferie, og med den ekstremt gode og varme sommerværet så har det ikke alltid passet så bra å sitte inne foran en PC eller konsoll. Da har mobilen vært god å ha med seg.

App Store eller Google Play har på ingen måte tatt sommerferie, og det har kommet masse gode spill i sommermånedene. Jeg har oppsumert ti av de beste spillene her, og jeg tror det er noe for enhver smak.

Feist

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Last Chance Media

Last ned Feist: iOS, Android. Pris: 44 kroner.

Feist ser og føles til dels ut som en blanding mellom Limbo og Badlands-spillene. Det er et todimensjonalt plattformspill der du styrer en liten, rund skapning som prøver å komme seg gjennom en særdeles lite hyggelig skog.

Nær sagt alt du møter på prøver å ta livet av deg, og i mange tilfeller så greier det også det. Du må regne med litt prøving og feiling før du endelig knekker koden og kommer deg forbi hindringene, men det blir aldri så ille at det er irriterende.

Kontrollene er enkle og greie, og variasjonen i hvordan man må løse hvert enkelt brett er meget god. Du kan kaste og stable ting, du kan gjemme deg eller du kan utløse feller. Alt dette glir sømløst sammen med en nydelig visuell stil som underbygger stemningen og farene som finnes. En spillperle du burde sjekke ut.

Shin Megami Tensei Liberation Dx2

Sjanger: Turbasert
System: iOS, Android.
Utvikler: SEGA

Last ned Shin Megami Tensei Liberation Dx2: iOS, Android. Pris: Gratis.

Jeg har aldri spilt et Shin Megami Tensei-spill tidligere, men har snust innom både Persona 4 og 5, spill som er nært beslektet. I Shin Megami Tensei Liberation Dx2 (SMT) skal du kjempe med og mot demoner i turbaserte kamper, og prøve å fullføre ulike grotter.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Det har også en litt Pokemon-aktig vri i at du skal samle inn, og utvikle nye demoner hele tiden. Jeg synes dette er noe av det som er mest gøy med spillet. I løpet av en kamp så kan du snakke til motstander-demonene dine, og dermed prøve å overtale de til å komme over til ditt lag. Det lykkes ikke alltid, men det er alltid gøy å få et nytt demon inn i stallen.

Utover dette er kampsystemet bra, med god variasjon og utviklerne har tilpasset tidsbruk til mobil, der man ofte har kortere spilløkter enn for eksempel på konsoll.

Det er ikke mye fokus på verken historie eller figuregalleri i dette spillet, men jeg har ennå til gode å kjede meg med å kjempe og samle demoner, og jeg anbefaler deg å gi dette gratisspillet en sjanse.

Furistas Cat Cafe

Sjanger: Managment
System: iOS, Android
Utvikler: BANDAI NAMCO Entertainment

Last ned Furistas Cat Cafe: iOS, Android. Pris: Gratis.

Månedens mest avslappende spill, det er det liten tvil om. Her skal du rett og slett drifte din egen katte-kafe. Du starter i det små, med et enkelt rom, en pute og en katt. Så kommer din første kunde, og du matcher katten med kunden, og de setter i gang og kose og leke.

Etter hvert får du flere katter, flere kunder og større lokale, og det finnes alltid en ny kunde å tilfredsstille. Etter hvert som du samler sammen nok erfaringspoeng kan du oppgradere lokale, skaffe nye katter eller oppgradere de kattene du allerede har.

Det finnes ikke stressende, det passer i korte og lengre spilløkter, og hvem liker vel ikke tanken på å sitte og kose og dulle med katter dagen lang? (Ikke jeg for så vidt, siden jeg er allergisk, men da passer det perfekt med et slikt spill.)

Isle of Skye

Sjanger: Brettspill
System: iOS, Android
Utvikler: Asmodee

Last ned Isle of Skye: iOS, Android. Pris: 40 - 55 kroner.

Isle of Sky er et kritikerrost brettspill som nå har funnet veien over til mobil- og nettbrettformatet. Det følger i fotsporene til veldig mange andre som har tatt samme veien, men ikke veldig mange har gjort det like bra som dette spillet.

Her skal du ta kontroll over en øy. Men du begynner ikke med en øy, du begynner med et slott og tre brikker. Disse brikkene skal du enten plassere selv rundt slottet ditt, eller få andre spillere til å kjøpe.

Du får seierspoeng på flere forskjellige måter, og selv om spillet har mye dybde, så blir det veldig godt forklart i opplæringsdelen, og det var lite jeg ikke forstod etter første runde. Allikevel er det fortsatt gøy å spille, faktisk så bra at jeg gikk hen og kjøpte meg den fysiske versjonen av spillet, siden jeg likte det så godt.

Look, Your Loot!

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Igor Suntsev

Last ned Look, Your Loot!: iOS, Android. Pris: 30 - 33 kroner.

Kort og kortspill blandes inn i mange andre spillsjangere om dagen, og Look, Your Loot! er også et eksempel på sjangerblanding, med et godt utfall. Her har du et spillebrett på 16 ruter med ulike kort. Det ene kortet er din figur, en riddermus.

De andre kortene er enten fiender som må bekjempes, skjold, skatter eller andre ting som du enten har nytte av, eller som har lyst til å skade deg. Hele poenget er å samle flest mulig skatter før du dør.

Du gjør dette ved å flytte deg til en av rutene nærmest deg. Er det et skjold så får du den bonusen. Er det en fiende er det en ren kamp der den med mest helsepoeng seirer. Det er enkelt, det er lett å lære, men hver runde utarter seg forskjellig. Og det tar ikke lang tid, noe som passer perfekt til korte spillrunder med mobilen.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden