Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

September har kommet og gått, og mobilspillene er fortsatt både mange og bra.

toppbilde
1: Side 1
2: Side 2

Meowoof

Sjanger: Kortspill
System: iOS, Android
Utvikler: NEXTStudio

Last ned Meowoof: iOS, Android. Pris: Gratis.

Hund og katt i herlig samspill.

En katt og en hund er bundet sammen med et tau. Eieren deres har forsvunnet på mystisk vis, og sammen drar de avgårde for å prøve å finne han og endelig få litt mat igjen.

Tvisten er at kun et av dyrene beveger seg til enhver tid. Det ene dyret går i sirkel rundt det andre helt til du trykker, da byttes det til det andre dyret som da begynner å gå i sirkel rundt det første.

Moroa starter utover i spillet når gåtene blir vanskeligere og vanskeligere, du må kjempe mot fiender som dukker opp, svære gafler eller andre morsomme vrier som gjør spillet variert og underholdende.

Enkle spillmekanikker krydres hele veien med oppfinnsomme overraskelser.

Warhammer Age of Sigmar: Champions

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: PlayFusion

Last ned Warhammer Age of Sigmar: Champions: iOS, Android. Pris: Gratis.

Det finnes etter hvert riktig så mange spiller-mot-spiller kortspill på mobil, med Hearthstone som den aller største. Men Warhammer AOS: Champions er ikke redd for å gjøre ting akkurat som det føler for seg, og det er en god avgjørelse.

Masse moro.
Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Her har du fire ulike baner du plasserer en helt i hver bane til å begynne med. Så spiller du kort med for eksempel andre enheter, angrep eller andre ting som gjør at du forhåpentligvis til slutt gjør skade på motstanderen. en av de interessante måtene Warhammer skiller seg på er hvordan du trekker og spiller kort.

Action-poengene dine bestemmer nemlig hvor mange kort du får. Så jo flere handlinger du gjør på en tur, jo færre kort får du. Samtidig får du bare lov til å spille to kort på en tur, noe som også kompliserer det hele.

Alt er flott presentert, det er mange gode ideer, og det er lenge siden jeg har kost meg så mye med et kortspill som i Warhammer AoS: Champions.

Where Shadows Slumber

Sjanger: Gåteløsning
System: iOS
Utvikler: Game Revenant

Last ned Where Shadows Slumber: iOS. Pris: 55 kroner.

Jeg har alltid latt meg fascinere av lyssetting i spill, og det er veldig imponerende når en utvikler bruker lys og skygge på nye om fantasifulle måter. I Where Shadows Slumber er lys og skygge hele grunnlaget for å løse størsteparten av gåtene i spillet.

Nydelig!

Her bruker du en lanterne til å manipulere og endre omgivelsene rundt deg slik at du kommer deg videre til neste område. Spillet er strukturert i nivåer, og du bruker stort sett rundt fem minutter på de lengste. Selv i korte spilløkter får jeg alltid en følelse av at jeg kommer meg videre, og jeg får alltid et sug etter litt til når jeg legger spillet fra meg.

Utover dette er det egentlig veldig lite jeg vil si om spillet, i frykt for at det ødelegger opplevelsen av å se noe for første gangen selv. Where Shadows Slumber er noe helt unikt og eget, og noe jeg anbefaler alle å sjekke ut.

Onitama: The Board Game

Kung fu!

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Asmodee

Last ned Onitama: The Board Game: iOS, Android. Pris: Gratis (55 kroner for alt innhold).

Jeg har blitt mer eller mindre avhengig av å ha mobilspill liggende som passer til korte økter. Enten det er mens jeg ventet på at potetene skal koke opp, kona gjør seg ferdig før vi skal ut eller en av de hundre andre anledningene der man har fem minutter til overs, så er det deilig å ha et enkelt og lettvint mobilspill å slå ihjel ventetiden med.

Her kommer Onitama inn, et brettspill som foregår på et rutebasert spillbrett, med fem figurer på hver side. Nå skal det sies at noen kamper kan gå over lengre tid, men stort sett er du ferdig på 5-10 minutter. Du har en større mester, samt fire andre mindre figurer som du kan kontrollere med et av to bevegelseskort du får hver runde. Men du kan bare flytte en gang hver tur, og du ser også hvilke bevegelser motstanderen din har.

Dermed blir det en kamp frem og tilbake der man prøver å spille ut motstanderen og komme seg inn til dere dojo. Enkle regler, men utrolig vanskelig å vinne til tider.

Valleys Between

Sjanger: Strategi
System: iOS
Utvikler: Little Lost Fox

Naturen er vakker.

Last ned Valleys Between: iOS. Pris: 33 kroner.

Et nydelig lite gåteløsning/strategispill der du skal prøve å bygge og utvide naturen, samtidig som du prøver å forhindre fabrikker eller andre ting fra å gjøre skade på den. Det hele ser nydelig ut, og kan minne litt om forrige måneds Evergarden.

Du utvikler og styrer naturen ved å dra og trykke på de ulike rutene. Dra på en rute med gress og du lager et tre, eller manipuler andre typer ruter for å få andre resultater. Hva som skader deg og hvor mange runder det tar før skaden skjer er lett å se, og spillet gir deg all informasjon du trenger hele tiden.

Det er mye å ta hensyn til, men du læres opp godt, og det er veldig god gjenspillbarhet å finne. Det er ikke overkomplisert på noen som helst måte, og uansett hvor bra eller dårlig det går så ser det i det minste vakkert ut uansett.

Sjekk hvilke ti spill vi valgte ut i august»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden