Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

September har kommet og gått, og mobilspillene er fortsatt både mange og bra.

toppbilde
1: Side 1
2: Side 2

Høstmånedene er travle måneder for spillere. Det er historisk sett en tid der mange store spill kommer, og året i år er intet unntak. Det ene store spillet etter det andre kommer på løpende bånd, og det kan nesten bli for mye.

Mobilspillene dunker videre i mer eller mindre samme tempo hele året, og kanskje kan det være på sin plass med et litt mindre mobilspill, som passer godt til de små avbrekkene i hverdagen blant alle de gigantiske titlene. September har gitt oss mange godbiter, med både golfing og trollmannskamper blant høydepunktene.

Golfing Around

Hole in one!

Sjanger: Sport
System: iOS
Utvikler: Colin Lane

Last ned Golfing Around: iOS. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner.

Når det står at Colin Lane har laget et spill følger det visse forventninger med spillet. En er at det er et spill med god kvalitet, gjennomtenkt design og kontroller. En annen er at spillene hans stort sett gir en morsom og litt crazy tvist på en eller annen idrett.

Dermed ble jeg litt overrasket når jeg spilte de første hullene til Golfing Around, et spill som fort viste seg å være mer seriøst og lente mer mot simulasjon enn noe annet jeg har spilt fra utvikleren før. Her var ingen latter, men i stedet ble jeg møtt med utfordrende baner og vanskelige slag.

Men det er imidlertid ikke en negativ ting. Golfing Around er laget med samme øye for detaljer, det er lett å kontrollere slagene til figuren din, og alt fungerer akkurat så bra som man håper på. Legg på muligheten for å både lage og laste ned baner fra andre spillere så har du mengder med innhold å kose deg med i Golfing Around.

Bike Unchained 2

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Red Bull

Last ned Bike Unchained 2: iOS, Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner.

Full fart nedover.

Sykling er moro, og kanskje kan man også argumentere for at det er enda mer moro når det kun går nedover. Men med fart kommer også ansvar, og hvis eventyrlysten bare er så som så, så kan det kanskje være et godt alternativ å kjøre downhill på telefon.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Bike Unchained 2 fungerer godt som et alternativ i så måte, og det er sabla gøy å spille. Her skal du kun fokusere på å trykke eller slippe skjermen alt etter om du treffer en oppover- eller nedoverbakke, eller time hopp og landing. Det fungerer veldig godt, og er lett å lære. Innimellom løpene, der du kjører mot resultatene til andre spillere, oppgraderer du sykkelen og pynter deg med kule klær.

Progresjonen stagnerer litt etter hvert, men utover dette er Bike Unchained 2 et underholdende sykkelspill.

Wall Kickers

Opp, opp og avsted.

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Kumobious

Last ned Wall Kickers: iOS, Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner.

Wall Kickers tar lett hjem prisen som månedens mest irriterende spill, uten at det betyr at det er et dårlig spill. Her skal du styre en liten figur som av en eller annen grunn skal klatre så høyt opp som mulig.

Dette gjøres ved å trykke på skjermen for å hoppe til en vertikal plattform. Du henger her en liten stund, før du trykker på nytt for å hoppe til neste plattform. Du kan også trykke mens figuren er i luften for å ta en baklengs salto tilbake den retningen du kom fra.

Spillet er vanskelig, og det blir også mer utfordrende jo lenger du kommer. Plattformer som beveger seg, flater du ikke kan lande på og en rekke andre ting. Men du verden så deilig det er når du endelig kommer deg skikkelig langt. Mestringsfølelsen er deilig, helt til den atter igjen knuses av at du bommer på et hopp.

Alphabear 2

Søtt og koselig.

Sjanger: Gåteløsning
System: iOS, Android
Utvikler: Spry Fox

Last ned Alphabear 2: iOS, Android. Pris: Gratis (99 kroner for å fjerne reklame.)

Ikke la deg lure med at Alphabear 2 er et ordpuslespill, fordi det er så mye mer enn bare det. Ja, i all hovedsak så går spillet ut på å komme på ord som passer til brettet du ser foran deg. Men det er noe med sjarmen som pakker inn alle deler av spillet som gjør spillet så fornøyelig.

Det, og alle de morsomme tvistene og utfordringene utviklerne kaster på deg utover i spillet. Du kan bruke ulike typer bjørner, med sine egne passive egenskaper, du får blokker som har blitt til stein, eller andre ting som krydrer spillopplevelsen.

Alphabear 2 er en sann fryd å spille. Det er fantasifullt, vellaget fra topp til tå og oser av sjarm. Du bruker de små grå samtidig som du koser deg med et herlig spill. Det er en skikkelig god miks, spør du meg.

Chaos Reborn: Adventures

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Big Blue Bubble

Magi og monstre.

Last ned Chaos Reborn: Adventures: iOS, Android. Pris: 109 kroner.

Ja, det koster mye penger. Men Chaos Reborn: Adventures er jammen meg verdt hver eneste kroner de krever. Det er så mange systemer og mekanikker som spiller sammen at det blir nesten umulig for meg å skrive om og forklare alt på en måte som gjør det forståelig.

Men enkelt forklart går spillet ut på at du styrer en trollmann, og du skal prøve å bekjempe en eller flere andre trollmenn på en rutebasert kamparena. Alt er turbasert, og alle angrep eller andre ting du måtte ønske å gjøre aktiveres ved å spille kort. Og her ligger all moroa i Chaos Reborn. Du har så mange valgmuligheter, så mange måter å spille ut motstanderne dine på et det er nesten overveldende.

Du kan bløffe, lure, spille passivt eller aggressivt, og hver eneste kamp utarter seg på en ny måte. Det er vanskelig, du blir hardt straffet for feil, men det er herlig forfriskende med et spill som overhodet ikke undervurderer intelligensen til spillerne. Fantastisk moro!

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden