Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

Ta en pause fra gavehandling med disse godbitene.

Teslagrad
1: Side 1
2: Side 2

Nå kommer jula stormende, og det sedvanlige julestresset har sikkert allerede rukket å krype under huden på masse mennesker over det ganske land.

Men fortvil ikke, også julemas kan du få en pause fra med et av de ti utvalgte mobilspillene fra november. Her finner vi en masse godbiter spredt over mange sjangere, så et eller annet burde det gå ann å finne på lista.

Teslagrad

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Rain Games

Last ned Max: Teslagrad: iOS, Android. Pris: 55 kroner.

Norske Teslagrad er nå å finne på stort sett alle plattformer der spill finnes, og nå er det rett og slett ingen gode grunner igjen for hvorfor du ikke skal gi dette plattformspillet en sjanse.

Anmeldelsen her på Gamer.no kom for over fem år siden nå, og Bjarte hadde følgende å si om spillet: "Grafikken er vakker, musikken er stemningsskapande og problemløysinga er logisk."

Det er jeg egentlig helt enig i, og den mobile versjonen av spillet både ser og føles veldig bra ut. Ja, det å kontrollere en figur i et plattformspill på berøringsskjerm er en tilvenningssak, men kontrollene er god tilpasset spillet, og etter litt tid sitter det bra. Utover dette er dette rett og slett en god versjon av et godt plattformspill, og noe du definitivt burde sjekke ut.

Golf Peaks

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Afterburn

Last ned Golf Peaks: iOS. Pris: 33 kroner.

Golf er kult, og golfspill kan også være ganske kult. Men jeg har aldri spilt et golfspill der de tar fra deg evnen til å styre det faktiske slaget. Det gjør de i Golf Peaks, og det fungerer helt glimrende.

Les også
Anmeldelse: Teslagrad

Du har heller ingen tradisjonelle golfbaner, men du har i stedet små minibrett du skal løse på en gitt mengde runder. Måten du gjør dette på er med utdelte kort som spilles, og som beveger ballen i en retning. Et kort kan bevege to firkanter opp, mens et annet er et slag som går opp i luften, og ikke bare en retning.

Spillet blir mer og mer komplisert utover, og både utfordringene og banene blir vanskeligere. Men du verden så tilfredsstillende det er å finne løsningen, og greie brettet slik det er ment. Eneste minuset jeg har med Golf Peaks er at jeg gjorde unna hele spillet på litt over to timer, og jeg skulle så inderlig hatt mer å gjøre.

Slydris 2

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS
Utvikler: Radiangames

Last ned Slydris 2: iOS. Pris: Gratis, men med mikrotransaksjoner.

Jeg har fått helt dilla på Tetris Effect på PlayStation 4, og da passet det helt perfekt at det kom et nytt, herlig mobilspill som også er inspirert av det klassiske spillet. Men Slydris 2 kjører en helt egen tvist på Tetris-formelen, og gjør det med stort hell.

Her faller ikke brikkene av seg selv. Du får god tid til å tenke på hvor brikken skal falle. Men du kan ikke manipulere retningen, den er fastlåst. Du kan også flytte på andre brikker på brettet, og skape en flodbølge av linjer som fjernes, litt på samme måte som ting kan kjede seg sammen i spill som Candy Crush.

Det er smart, det er gøy og det er utrolig tilfredsstillende når man finner en åpning som gjør at nesten alle brikkene renses, eller plumper i det uten helt å vite hva man setter igang. Hvis du trenger en Tetris-fiks på mobil, så er Slydris 2 absolutt verdt å sjekke ut.

Black Paradox

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Tiny Games

Last ned Black Paradox: iOS. Pris: 44 kroner.

Black Paradox ser ut som R-Type, og det spiller også til dels likt som R-Type. Du styrer en romskip-bil, du plukker opp nye våpen underveis, og det kommer haugevis med fiender mot deg, og skjermen er stappet av kuler, raketter og andre ting som vil ta livet ditt.

Men det er også så mye mer enn det. Utviklerne har lagt inn roguelike-elementer her for å krydre opplevelsen. Du beholder penger du tjener opp, og kan kjøpe ulike chips slik at du for eksempel kan bruke sterkere våpen tidligere.

Og når det kommer til våpen er det et nydelig utvalg. Du har lasere, hagler, raketter og bomber, og det er alltid spennende å se hva den neste oppgraderinger gir deg. Sammen med responsiv og god kontroll er Black Paradox en fryd å spille.

Old School Runescape

Sjanger: MMO
System: iOS, Android
Utvikler: Jagex

Last ned Old School Runescape: iOS, Android. Pris: Gratis å laste ned, 75 kr i måneden for abbonement.

Old School Runescape er det gode, gamle massive online rollespillet Runescape til mobil. Det er et spill helt identisk med PC-versjonen, og det har til og med spill på tvers av plattform, slik at du etter endt spilleøkt på PC, fritt kan fortsette der du slapp på mobilen.

Det eneste jeg vil anbefale er å ha størst mulig skjerm. Du klikker mye på ikoner, på samme måte som du hadde brukt mus, og med en liten mobil blir det små ikoner å trykke på. Men det er ingen store problemer, og du kommer fort inn i både spillet og kontrollene.

Og her er det nesten uendelig mengde timer med spill hvis du blir bitt. Dette er et gammelt MMO, med alt som følger med, men hvis du ender opp med å like Runescape har du nesten fått en venn for livet.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden