Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Vi begynner det nye året med en rekke gode mobilspill.

1: Side 1
2: Side 2

Vi har gått inn i et nytt år, og med det kommer det også en rekke nye mobilspill. 2015 var et solid år for plattformen, og sett ut ifra hva som har kommet den første måneden så tror jeg også 2016 kan bli et morsomt år.

I januar har det kommet en god blanding av nydelig grafikk, utfordrende plattformspill og gode slåssespill. Noen har velkjente navn for mange, mens det også finnes en rekke nye, og originale spill på lista.

Badland 2

Badland 2.

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Frogmind Games

Last ned Badland 2: iOS. Pris: 49 kroner.

Uansett hva man måtte ha å utsette på Badland 2, så kan ingen nekte på det faktum at dette er et nydelig spill. Det er uten tvil et av de peneste spillene du får tak i på App Store om dagen, og det alene er nesten verdt prisen.

Utover grafikken er spillet ganske så likt eneren. Du styrer fortsatt en stor, svart klump gjennom en rekke ulike hindringer og farer. Den største forandringen, og det spillet egentlig trengte mest, er at styringen denne gangen er mye bedre.

Den er mer presis, og man har mye større kontroll på bevegelsene til figuren. Utover dette er det en rekke små forandringer, samt nye elementer i de ulike nivåene som gjør at spillet føles større, og akkurat passe nytt for en oppfølger.

Age of Wushu Dynasty

Age of Wushu Dynasty.

Sjanger: Action, massivt online
System: iOS, Android
Utvikler: Snail Games

Last ned Age of Wushu Dynasty: iOS, Android. Pris: Gratis.

Age of Wushu Dynasty er et massivt nettrollespill på mobil. Kanskje ikke den sjangeren de aller fleste forbinder med plattformen, men utviklerne i Snail Games viser i hvert fall at det er mulig å lage gode spill også her.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Du starter med å velge deg ut en av fire ulike klasser. De er alle Kung Fu-baserte, så forvent slag, spark og angrepskombinasjoner som får deg til å se ut som Bruce Lee i toppform. En del av det man gjør, som for eksempel å løpe til og fra oppdragsgivere, er automatisert.

Det er imidlertid når spillet gir deg kontroll og kaster deg inn i kampene at spillet skinner. Kampsystemet er tilsynelatende enkelt, men du har muligheten til å både hoppe unna, finte angrep og gjøre en rekke angrepskombinasjoner. Det har mye dybde, og man må holde tunga rett i munn for ikke å dø underveis.

Grafikken er også bra, det er mange timer med spill og jeg har enda ikke møtt på noen betalingsvegger, selv om spillet er gratis.

Pocket Mortys

Pocket Mortys.

Sjanger: Strategi, rollespill
System: iOS, Android
Utvikler: Adult Swim Games

Last ned Pocket Mortys: iOS, Android. Pris: Gratis.

Her har utviklerne i Adult Swim blandet sammen TV og spill på en flott måte. Animasjonsserien Rick and Morty (forøvrig noe av det morsomste på TV om dagen) og Pokémon kokes sammen i en herlig pakke.

I stedet for å samle sammen ulike Pokemon, skal du her samle sammen Mortys med ulike styrker og svakheter. Det finnes mange ulike å velge mellom, og de kan i all hovedsak puttes inn i et system noe i likhet med stein, saks og papir. Stein slår saks, saks papir og så videre. Ulike Mortys har fordeler eller ulemper mot andre typer, og det er opp til deg å finne et balansert og godt lag.

Du skal finne mestere og slå disse i kamp for å komme deg videre i spillet. Kampene er turbaserte, akkurat som i alle Pokemon-spillene.

Hvis du liker enten Rick and Morty eller Pokemon, eller kanskje begge, så er dette definitivt et spill for deg.

Punch Club

Punch Club.

Sjanger: Action, rollespill
System: iOS, Android
Utvikler: tinyBuild

Last ned Punch Club: iOS, Android. Pris: 49 kroner.

Punch Club er et av de kuleste mobilspillene jeg har spilt på lenge. I utgangspunktet så skal du trene opp en MMA-utøver slik at du knocker ut alle motstanderne på vei mot rikdom og kjendislivet.

Det stopper imidlertid ikke der. Du må sørge for å ha nok penger, og for å ha nok penger må du jobbe. Men du må ikke jobbe for mye, for da blir du sliten og deppa, og treningen lider av det.

Spillet har haugevis med systemer du må sette deg inn i, men det gjør en god jobb med å forklare hva alt gjør. Det finnes utviklingstrær både for MMA-delen, men også både til jobb og historiedelen av spillet.

Punch Club er fullstappet av innhold, det er komplisert men aldri vanskelig å forstå. Det er dette spillet jeg uten tvil spiller mest på mobilen om dagen, og også det jeg koser meg aller mest med.

Dungelot: Shattered Lands

Dungelot: Shattered Lands.

Sjanger: Plattform, strategi
System: iOS
Utvikler: tinyBuild

Last ned Dungelot: Shattered Lands: iOS. Pris: 39 kroner.

Dungelot: Shattered Lands er det tredje spillet i serien. De to tidligere har vært solide, gode spill som blander strategi, Minesweeper og roguellike på en interessant og god måte. Dungelot 2 ble litt besudlet av en litt dårlig free-to-play-modell, men selve spillene har alltid vært gode.

Da er det imponerende at utviklerne greier å gjøre det som i prinsippet er det samme spillet enda bedre den tredje gangen. Du skal atter en gang trykke på firkanter i et rutenett, og finne ut hva som er under. Det kan være monstre, skatter eller nøkkelen du trenger for å komme deg lenger ned.

Målet er å samle inn gull og gjenstander, gjøre en av de seks ulike klassene sterkere og prøve å komme lenger neste runde. Det er det taktiske i spillet som er så bra, og som gjør at det alltid er fristende å prøve en runde til. Blandet sammen med de enkle rollespill-mekanikkene er dette et spill man kan holde på med i lang tid.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden