Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Vi begynner spillåret 2017 med både strategi og action til mobilformatet.

1: Side 1
2: Side 2

Nytt år, og nye muligheter. Dette gjelder mobilspill like mye som det gjelder alt annet her i livet, og med alt som skjer rundt omkring i verden så kan det kanskje være godt å koble av med litt spilling.

Mobilspillene slutter ikke å komme, og også i januar har det dukket opp en rekke gode spill på mobilformatet. Denne måneden har jeg greid å samle sammen en god miks av roguelike, tårnforsvar møter «match 3» og talentjakt.

Gunhouse

Fargerikt og actionfylt. (Bilde: Gøran Solbakken/Gamer.no)

Sjanger: Action
System: iOS, Android, Windows Phone
Utvikler: Necrosoft Games

Last ned Gunhouse: iOS, Android, Windows Phone. Pris: 32-33 kroner.

Gunhouse er en merklig, men veldig god blanding av tårnforsvar og match 3-spill, der du skal bygge flest mulig store komboer for å tilintetgjøre fiendene du står overfor. Det er hektisk, men samtidig gjør spillet en god jobb med å lære deg spillets gang før du står ovenfor de største utfordringene.

Det har en helt særegen stil, med fargerik og overdreven grafikk og visuell stil. Den fungerer godt sammen med spillet, og det blir aldri kjedelig å se på. Det er allikevel musikken i spillet som virkelig skiller seg ut. Det er Disasterpiece – kjent fra blant annet Fez, Hyper Light Drifter og It Follows – som står bak lydsporet, og det er noe han alltid gjør særdeles bra.

Denne litt rare, unike samlingen av sjanger, musikk og visuell stil gjør Gunhouse til et uforglemmelig mobilspill.

March to a Million

Kjent stil. (Bilde: Gøran Solbakken/Gamer.no).

Sjanger: Simulering
System: iOS, Android
Utvikler: Kairosoft

Last ned March to a Million: iOS, Android. Pris: 45-55 kroner.

Det er et eller annet avslappende og beroligende med å spille et spill fra Kairosoft. Det er mye mulig at grunnen til dette er at formelen deres er ganske lik hver gang, samtidig som de finner på en unik vri med hvert spill. Uansett så koser jeg med alltid med spillene deres, og March to a Million er ikke et unntak.

Les også
Anmeldelse: Milkmaid of the Milky Way

Denne ganger er du en talentjeger, og jobben din er enkelt og greit å dyrke fram den neste Justin Bieber eller Marcus og Martinus. Når du greier å finne et talent du vil satse på må du skaffe det spillejobber, ordne event og dyrke fram den nye superstjernen.

Den visuelle stilen er som alltid velkjent, det samme gjelder menyene og tempoet i spillet. Kairosoft har funnet sin greie, det fungerer stort sett hver gang, og det gjør det nå også. Enkelt, men fornøyelig og mange timer med spill hvis du ønsker det.

Shadow Blade: Reload

Alle liker vel å leke ninja? (Bilde: Gøran Solbakken/Gamer.no).

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Crecent Moon Games

Last ned Shadow Blade: Reload: iOS, Android. Pris: 51-55 kroner.

Shadow Blade: Reload er en oppusset og forbedret versjon av spillet som kom i 2014. Kontrollene er enda bedre, grafikken er pusset opp og spillet kjører godt. Bortsett fra det så er det små forskjeller på de to versjonene av spillet.

Dette er et todimensjonalt plattformspill der du skal hoppe, løpe og slåss som en ninja gjennom flere ulike områder. Du styrer med virtuelle knapper på skjermen, som fungerer overraskende godt når man først blir vant til plasseringen, og da spesielt av de tre knappene på høyre side.

Kontrollene er responsive og bra, og plattformingen fungerer godt som en følge av dette. Du gjør masse kule ninjating i spillet, og et fullført brett gir en god følelse. Den visuelle stilen er også bra, og med den oppdaterte grafikken ser spillet flott ut.

Ikke komplisert, men uansett god plattform og ninjamoro.

Sky Dancer

En fryd å se på. (Bilde: Gøran Solbakken/Gamer.no).

Sjanger: Endeløs løping
System: iOS, Android
Utvikler: Pine Entertainment

Last ned Sky Dancer: iOS, Android. Pris: Gratis.

Sky Dancer er et nydelig endeløst løpespill med en litt særegen tvist på sjangeren. Her skal du nemlig ikke bare løpe og hoppe unna hindringer. Du skal også hoppe fra plattform til plattform, og til tider er det svimlende høydeforskjeller vi snakker om.

Spillet gjør en god jobb med å gi deg høydefølelsen, og noen av hoppene gir et lite sug i magen. Du må også styre retningen i luften slik at du treffer plattformen under deg og kan fortsette løpingen. Underveis samler du inn mynter, og hele målet med spillet er å komme litt lenger for hver gang.

I tillegg til gode kontroller er det den visuelle biten av Sky Dancer som imponerer mest. Det har en nydelig stil og grafikk, og gjør at hele opplevelsen av det som er et ganske enkelt løpespill blir desto bedre.

Star Wars: Force Arena

Kule kamper med lyssabel og laser. (Bilde: Gøran Solbakken/Gamer.no).

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Netmarble Games

Last ned Star Wars: Force Awakens: iOS, Android. Pris: Gratis.

Star Wars er hett om dagen. Nye filmer gjør merkevaren populær, og det mangler ikke med alternative måter å nyte dette universet på. Star Wars: Force Awakens prøver å blande samlekort-sjanger med «MOBA» og en dæsj Clash Royale, og de greier å få det til på en underholdende måte.

Her velger du deg en velkjent helt eller slemming fra Star Wars, og får så en rekke kort med enheter du kan bruke i kamparenaen. Når du så begynner en kamp må du velge en av tre enheter som plasseres ut på arenaen, og som da trigger en nedkjølingsperiode før du kan plassere ut flere. De ulike enhetene har varierende kostnad, og det er blir hele tiden en vurdering om du hva du skal aktivere når. Dette systemet er veldig likt det vi så i Clash Royale.

Selve arenaen er litt mer lik et tradisjonelt MOBA-spill, og man har baner man kan velge å bruke. Etter hver kamp får du erfaringspoeng og nye kortpakker, som gjør at enhetene dine blir sterkere.

Morsomt tidsfordriv, og en god blanding av sjangere.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden