Anmeldelse

Marcel Desailly Pro Soccer

For mange fotballfans kribler det nok litt ekstra i føttene i disse dager. Men hvorfor ikke ta en litt uvant vri, og spille fotball med hendene? Ikke lov, sier du? Jo visst er det mulig, ved hjelp av Marcel Desailly Pro Soccer til N-Gage.

Side 1
Side 2

Stadig flere profesjonelle fotballspillere får gitt ut et fotballspill med sitt eget navn som coverpryd. Nå har også den franske Chelsea-stjernen Marcel Desailly lånt bort navnet sitt, til mobilspillselskapet Gamelofts N-Gage-tittel "Marcel Desailly Pro Soccer". Et kjent fotballnavn er ikke alene en garanti for at et spill skal holde høy kvalitet, og mange av oss husker sikkert med gru tilbake på David Beckham-spillet som ble gitt ut til diverse konsoller for en tid tilbake. Det store spørsmålet er om Gameloft har gått i den samme fellen, eller om de faktisk i tillegg til å skaffe seg et kjent fotballnavn også har tenkt på den innholdsmessige biten, som tross alt er den viktigste.

Nok å ta seg til Rent modumessig er det lite å klage over ved dette spillet. En rekke forskjellige cup- og ligamoduser er inkludert, både for klubb- og landslag, i tillegg til en nokså omfattende karrieremodus. Karrieremodusen skiller seg ut i fra de øvrige turneringsmodusene ved at man her - i tillegg til å spille selve kampene - også får muligheten til å kjøpe og selge spillere, noe som gir karrieremodusen et noe dypere preg enn de øvrige modusene. I tillegg til de forskjellige turneringsmodusene og karrieremodusen inneholder spillet også en tradisjonell vennskapskampsmodus, samt en straffesparkmodus. Straffesparkmodusen er ytterst kjærkommen, med tanke på at mange nyere fotballspill har fjernet akkurat denne modustypen. En modustype som har et herlig arkadeaktig preg - og som i tillegg er suveren i flerspillersammenheng.

Spillets flerspillerdel gir muligheten for at to spillere - ved hjelp av Bluetooth-tilkobling - kan brake sammen til enten vennskapskamp- eller straffesparkduell. Det virker noe merkelig at kun to spillere kan spille mot hverandre samtidig, og spillet hadde uten tvil vært tjent med en flerspillerfunksjon som gav flere spillere muligheten til å delta.

Mangel på lisenser Det er slettes ikke på modussiden det skorter. Det står verre til hva anngår spillets lag- og spillerinnhold. Spillet inneholder 32 landslag og 32 klubblag. Ingen av spillerne på de forskjellige lagene har de korrekte navnene vi kjenner fra virkelighetens fotballverden - bortsett fra Marcel Desailly selv. I tillegg har også en rekke av klubbene som er med i spillet noe avvikende navn i forhold til virkeligheten. Spillet lider stort under mangelen på lisenser, og inneholder heller ingen mulighet til å konfigurere spiller- eller klubbnavn, noe de fleste andre fotballspill med lignende problemer gjør.

Fotballsimulasjonen i spillet er på mange måter brukbar, særlig når en tar i betraktning at det hele foregår på en håndholdt spillkonsoll, hvor gode og realistiske fotballspill i stor grad har vært en mangelvare. De datastyrte spillernes kunstige intelligens er stort sett god, og særlig på de to høyeste vanskelighetsgradene byr de på en solid utfordring. Noe tåpelig er det likevel at man i enkelte situasjoner kan "presse" en motspiller til å løpe med ballen inn i eget mål - ved å løpe tett etter han bakfra. Keeperspillet holder heller ikke et voldsomt høyt nivå.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden