Martin Ødegaard dukker likevel opp i Football Manager 2015

Fikk pappas skriftlige tillatelse.

Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix/Erik Midtgarden

De siste ukene har vi i Gamer.no flere ganger tatt opp Martin Ødegaards fravær i Football Manager 2015. Da vi spurte utvikler Sports Interactive for to uker siden var begrunnelsen enkel og logisk.

Barnevernslover hindrer oss fra å inkludere spillere som er under 16 år i spillet. Martin Ødegaard fyller 16 år først i desember og derfor har vi ikke mulighet til å inkludere ham, fortalte studioet i en uttalelse til Gamer.no.

I et nettmøte med Football Manager-sjefen Miles Jacobson her på Gamer.no forrige uke var det flere lesere som ville ha en utdyping av situasjonen. Jacobsen svarte da at dersom de fikk foreldrenes tillatelse kunne de lempe Ødegaard inn i spillet – hvis ikke måtte han vente med innlemmelsen til neste år.

Fikk fars tillatelse

Mjøndalen-spilleren Erik Midtgarden gjorde like så godt det. Ifølge TV 2 Sporten troppet han opp på trening tirsdag med et ark og en penn, og sikret nettopp en skriftlig tillatelse fra pappa Hans Erik Ødegaard.

Her er den skriftlige tillatelsen Jacobsen etterspurte.

– Hei Miles! Jeg gir deg med dette lov til å bruke Martin Ødegaard i Football Manager 15. Med vennlig hilsen, Hans Erik Ødegaard, far, ble resultatet.

Tillatelsen ble så foreviget med et bilde, og sendt i retning Miles Jacobson via Twitter.

Football Manager-sjefen har siden svart på henvendelsen, og har fått bekreftet at det faktisk er stjernespillerens far som er avbildet i Twitter-meldingen. En knapp time senere la Jacobsen ut spillerens profildata for fri nedlasting, og lovet samtidig at nordmannen lempes inn automatisk i spillets neste oppdatering.

På vei opp

Martin Ødegaard har gjort seg bemerket i norsk fotball etter en strålende sesong for Strømsgodset. Han har også fått innpass på landslaget, og debuterte i august i en treningskamp mot De forente arabiske emirater.

Nå kan du få Ødegaard i Football Manager 2015.

I september slo han faktisk en rekord, da han ble den yngste spilleren som noen gang har spilt i en EM-kvalifiseringskamp da han ble byttet inn i en kamp mot Bulgaria. Ødegaard har også fått oppmerksomhet utenfor Norge , og det skal være en rekke toppklubber i Europa som ønsker å knytte det norske stortalentet til seg.

Football Manager 2015 dukket opp på markedet for et par dager siden, uten noen store overraskelser. Vår anmelder mener årets innslag i serien er som forventet, men at de små endringene som er gjort er friske tiltak.

Les også
Anmeldelse: Football Manager 2015

Digger du fotballspill men vil ha litt mer kontroll over kula kan du prøve deg på FIFA 15 som fikk gode skussmål fra vår anmelder. Foretrekker du å bli sittende med rompa godt plantet i managerstolen kan kanskje Pro Cycling Manager være midt i blinken.

Siste fra forsiden