Mass Effect 2 til PS3 blir en kruttønne

PlayStation 3-eiere kan glede seg til en særs fyldig versjon av romeposet.

Det er ytterst få spill i år som har imponert oss like mye som Mass Effect 2, og den episke romoperaen fikk vår anmelder Mikael til å falle nesegrus. Faktisk så han ingen annen utvei enn å erklære dette for å være et eventyr du bare må oppleve.

Av samme grunn skylte en unison jubel over PlayStation 3-eierne da vi tidligere i år rapporterte at det populære romrollespillet kommer til Sonys konsoll. Inntil da var nemlig begge Mass Effect-spillene forbeholdt PC og Xbox 360.

Her ser du de mest utrolige samarbeid.

Spillnettstedet Gamespot har greid å lure frem litt ekstra informasjon om nyutgivelsen av spillet, og her er det mye spennende å lese.

Interaktiv tegneserie

Den aller mest interesserante bonusen er nok en splitter ny interaktiv tegneserie som utvikler BioWare har kladdet i samarbeid med Dark Horse Comics. Denne skal by på en ny og kreativ gjennomgang av historien som leder opp til dette spillet, ettersom forgjengeren aldri ble sluppet til PlayStation 3.

Noe av det som gjorde samspillet mellom Mass Effect og oppfølgeren så flott var hvordan dine handlinger fra det ene spillet ble videreført til det andre, og dette skal man også få en smak av med det kommende tegneseriealternativet.

– Vi kan ikke si så mye [om tegneserien] enda, men jeg kan fortelle dere at vi ønsker å skape en utseendemessig lekker opplevelse som ikke bare forteller kjernehistorien fra Mass Effect, men også er fullstendig interaktiv slik at du kan ta avgjørelser som får konsekvenser for ditt Mass Effect-univers, sier BioWare-produsent Jesse Houston.

PlayStation 3-versjonen vil i tillegg komme med alt av eksisterende ekstrainnhold, inkludert de tre mer omfattende utvidelsene Lair of the Shadow Broker, Project Overlord og Kasumi: Stolen Memory. Samtidig får man tilgang til Cerberus Network, som er en abonnementsløsning som lar en laste ned ulike små, gratis utvidelser av ulik karakter. Denne versjonen skal også få noen konsolleksklusive nedlastbare utvidelser, men det er ukjent hva slags.

The Illusive Man er en minneverdig figur.

Det presiseres samtidig at tegneserien i utgangspunktet vil være eksklusiv for PlayStation 3, men det med velkjent tvetydighet som åpner for at Xbox 360- og PC-eiere kanskje får oppleve den med en viss forsinkelse.

Mass Effect 2 kommer til PlayStation 3 neste januar, og det burde gi deg masse tid til å frese gjennom den omfattende historiedelen før Mass Effect 3 antas utgitt mellom neste høst og vinteren 2012.

Skulle du få ekstra mye tid mellom hendene kunne det jo være kjekt å spille noe annet også. Ta en titt i vår Spillkalender for å se hva slags annet snop som venter.

Siste fra forsiden