Nintendo med nye spill

Masse snadder fra E3

Nytt Zelda, lekre plattformspill med Kirby og Donkey Kong, et nytt GoldenEye og mye mer.

Nintendo holdt sin E3-konferanse tidligere i kveld, og hadde mange spennende nye spill å by på. De startet kalaset med å demonstrere det neste Zelda-spillet for Wii, Skyward Sword. Dette kommer i salg neste år.

Skyward Sword.

Nye eventyr med Link

The Legend of Zelda: Skyward Sword gir deg som vanlig kontroll over Link, som må navigere seg gjennom fargerike miljøer fulle av søte fiender. Disse kan du kjempe mot ved hjelp av sverd og skjold. Sverdet kontrolleres ved hjelp av Wiimoten, mens skjoldet styres med nunchuken.

Spillet bruker MotionPlus for å sikre nøyaktige sverdbevegelser, og det ble vist hvordan du blant annet kunne kutte ned trær og andre ting ved å hugge med sverdet.

Andre våpen som ble demonstrert inkluderte en slynge, pil og bue, bomber, en pisk og en "fjernstyrt" bille. Alle hadde egne unike kontrollsystemer, og ulike fordeler.

GoldenEye for Wii.

Nytt GoldenEye til Wii

Neste store nyhet var at Activision jobber med et nytt GoldenEye-spill for Wii. Dette kommer i salg før jul, og som Rare-klassikeren til Nintendo 64 er det snakk om et førstepersons skytespill som blant annet kan skilte med omfattende flerspillermuligheter.

Opp til fire kan spille på samme konsoll, og over nettet kan opp til 16 spillere kjempe mot hverandre. Ifølge konferansen har utviklerne brukt fokusgrupper for å finne ut hva folk likte med originalen, og forsøkt å gjenskape det i nyutgaven.

Daniel Craig spiller James Bond, og vi vil også stifte bekjentskap med en gjeng klassiske Bond-fiender, inkludert galningene Oddjob og Jaws.

Kirby's Epic Yarn.

Plattform-moro med Kirby og Donkey Kong

Kirby's Epic Yarn er et todimensjonalt plattformspill med ekstremt sjarmerende grafikk og spennende gameplayfunksjoner. Spillet foregår i en verden laget av tøy, med fiender og gjenstander laget av garn.

Det mest imponerende med traileren vi fikk se var hvordan Kirby kunne "trekke sammen" verden ved å dra i løse tråder. Dermed kunne han komme seg til steder som ellers ville vært utilgjengelige.

Donkey Kong Country Returns.

Som vanlig kan Kirby også forandre form, blant annet til en bil, en UFO og en fallskjerm. Kirby's Epic Yarn kommer i løpet av høsten.

Donkey Kong får også et nytt spill, fra Metroid-veteranene i Retro Studios. Donkey Kong Country Returns er et todimensjonalt plattformspill til Wii, og spillet virket svært tro mot klassikeren Donkey Kong Country, med fargerik og flott 3D-grafikk og massevis av bananer å plukke opp.

Golden Sun: Dark Dawn.

Mer sport med Mario, Golden Sun på DS

Mario elsker idrett, og i Wii-spillet Mario Sports Mix får han og vennene hans kose seg med aktiviteter som fotball, ishockey, strandvolleyball og basketball.

Ellers demonstrerte Nintendo det nye Golden Sun-spillet til DS, som har fått undertittelen Dark Dawn. Dette er et fargerikt actionrollespill med flott 3D-presentasjon, og basert på den korte demoen så det også ut til å ha noen interessante nøtter som må løses.

Siste fra forsiden