Medal of Honor 2 er på vei

EAs tolkning av moderne krigføring er ikke over enda.

Fjorårets gjenstart av den utholdne krigssskytespillserien Medal of Honor ble ingen vinner blant anmeldere, men solgte overraskende godt til tross. Spillet var utvilsomt et tilsvar til Activisions store suksess med Modern Warfare-serien, men bød på et mer realistisk perspektiv. Vår anmelder Mikael lot seg ikke overbevise av spillet, men det hadde nok pent lite å si for seriens skjebne.

Eurogamer kan melde at oppfølgeren er godt på vei, og det er igjen EAs internstudio Danger Close med Greg Goodrich i føringen som står bak utviklingen. Annonseringen kommer i utgangspunktet fra spillets hjemmeside.

Medal of Honor fikk mye skryt for realismen.

– Ja, Danger Close er i gang med utviklingen av neste Medal of Honor. EA meldte nettopp at omstarten av Medal of Honor-serien var en stor suksess, med over 5 millioner solgte eksemplarer. Vi vil benytte anledningen til å takke alle dere som har støttet oss, det nye studioet vårt og den stolte merkevaren vår. Siden sist oktober har vi studert, lyttet til og absorbert tilbakemeldingene deres. Vi gleder oss noe veldig til å marsjere fremover med neste tittel, skriver Goodrich på nettstedet.

Medal of Honor gjorde seg bemerket på mange måter. På en side mottok spillet mye skryt for å skildre krigføringen i Afghanistan på en taktfull og realistisk måte, også fra soldater som har tjenestegjort der nede. På en annen side var det kontroversielt at spillet i starten lot deg styre Taliban-styrker. Utgiver EA var heller ikke helt fornøyde med det endelige resultatet.

Det foreligger foreløpig ingen informasjon om spillets handling, historie eller forandringer. Til gjengjeld presiserer spillprodusenten hvor fokuset deres ligger:

– Som dere vet var målet vårt å fortelle historien om dagens soldat, og det med den dypeste respekt. Vi har mottatt mange brev, e-poster og beskjeder fra tjenestegjørende soldater fra verden over, i tillegg til veteraner og familiene deres. De verdsetter vår nylige skildring av miljøet deres. Jeg kan ikke få sagt hvor viktig dette er for oss i Danger Close Games. Det er dere som holder oss og denne merkevaren gående, og vi er privilegierte og beæret som får forteller historiene deres, avslutter han.

Medal of Honor 2 har foreløpig ingen utgivelsesdato.

Lurer du på hvilke andre spill som er på vei? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden