Spillselskap absorberes

Men hva betyr det?

Nier-utvikler Cavia slukes av moderselskapet.

Det japanske spillstudioet Cavia har hatt en nokså ujevn produksjon. I samarbeid med diverse spillselskaper har de utgitt ting som kritikerslaktet Drakengard (selv om vår anmelder faktisk likte spillet), det langt mer vellykkede skytespillet Resident Evil: The Umbrella Chronicles og snodige Nier.

Nier var siste Cavia-spill.

Cavia-studioets dager ser nå ut til å være talte. Ifølge Andriasang blir de snart absorbert av sitt moderselskap AQ Interactive, og etterpå skal det ikke lengre produseres spill under Cavia-navnet. AQ Interactive var faktisk det opprinnelige Cavia, men byttet navn for noen år siden og beholdt spillstudioet under det gamle navnet.

Det er ikke helt klart om dette betyr at studioet skal deles opp og absorberes av ulike AQ Interactive-avdelinger eller om de samme folka skal fortsette å jobbe som en gruppe etter prosessen. Uansett understrekes det at Cavia-navnet er en saga blott.

Ifølge vår anmelder er Nier slettes ikke så verst, så da er det merkelige actionspillet kanskje en passende svanesang for det lille studioet.

Siste fra forsiden