Death Stranding

Metacritic fjernet flere tusen negative brukeranmeldelser av Death Stranding

Ble stemplet som «mistenkelige».

Espen Jansen/Gamer.no

Metacritic skal nå ha fjernet flere tusen negative brukeranmeldelser av Kojimas nye spill Death Stranding, rapporterer blant andre IGN.

Det var på Reddit at det først dukket opp rapporter om at svært mange karakterer som brukere har satt på spillet plutselig hadde forsvunnet over. Det skal ha dreid seg om rundt 6400 vurderinger til sammen.

Fjerningen skal ha ført til at gjennomsnittskarakteren steg fra 5,1 til 7,3, som spillet har i skrivende stund på Metacritic.

«Mistenkelig adferd»

Espen Jansen/Gamer.no

En talsperson for Metacritic bekreftet overfor IGN at nettstedet har fjernet en rekke karakterer, på bakgrunn av det de kaller «mistenkelig adferd» – uten å presisere nærmere hva som ligger i dette.

– Metacritic tar potensiell poengsum-manipulering alvorlig og har flere retningslinjer på plass for å ivareta poengsum-integritet. Moderatorer vurderer jevnlig nettsiden og fjerner alt som ikke faller innenfor våre retningslinjer i tillegg til tilbakemeldinger om irregulær adferd blant Metacritic-brukerne, sier talspersonen.

Det er altså uvisst akkurat hva slags adferd det er som ligger grunn for fjerningen, men det er ikke umulig av det dreier seg om såkalt «review bombing»

«Review bombing» er når brukere på en organisert måte gir svært dårlige karakterer for å påvirke gjennomsnittskarakteren, gjerne av motiver som ikke er direkte relatert til spillet. Fenomenet har tidligere blitt slått ned på av blant annet distribusjonsplattformen Steam.

Les også: Nå vil Kojima lage «det skumleste skrekkspillet»

Siste fra forsiden