Hideo Kojima

Nå vil Kojima lage «det skumleste skrekkspillet»

Vil tilbake til skrekksjangeren i stor stil.

Skjermbilde fra PT.
Konami

Death Stranding har ikke vært på markedet lenge, men allerede nå ser det ut til at Hideo Kojima er i gang med sitt neste spill – og denne gangen snakker vi tilsynelatende om en rendyrket skrekkopplevelse.

Kojima la nylig ut en Twitter-melding hvor han mer enn antyder at hans neste spill vil befinne seg i skrekksjangeren, og at han leter etter inspirasjon i nifse filmer.

– For å lage det mest skremmende skrekkspillet skal jeg se skumle filmer for å vekke skrekk-sjelen min. The Eye er den thailandske skrekkfilmen jeg leide når jeg laget PT, men som jeg ikke turte å se ferdig, skriver Kojima.

Intens skrekk

PT, som står for «playable teaser», er en interaktiv teaser sluppet i 2014 for skrekkspillet Silent Hills, som Kojima jobbet på sammen med filmregissøren Guillermo del Toro. Mange beskrev PT som en av de mest intense spillskrekk-opplevelsene noensinne til tross for den korte varigheten.

Silent Hills, som skulle bli det niende innslaget i Silent Hill-serien, ble kansellert på grunn av uspesifiserte konflikter med utgiveren Konami – selskapet Kojima som kjent forlot.

Med den nye Twitter-meldingen ser det altså ut til at Kojima ikke har gitt slipp på idéen om å lage et nytt skrekkspill, selv om det ikke foreligger ytterligere detaljer om akkurat hva det er japaneren har på gang.

Gamer.no omtalte for øvrig PT og Silent Hills i en større artikkel om kansellerte spill tilbake i 2017.

Les også: Kojima Productions vil også lage filmer etter hvert »

Siste fra forsiden