Hideo Kojima - Shinzo Abe

Hideo Kojima feilaktig utpekt som mannen bak drapet på tidligere japansk statsminister

Utvikleren vil vurdere søksmål.

Xbox

Forrige ukes attentat på tidligere japansk statsminister Shinzo Abe sendte sjokkbølger gjennom både Japan og resten av verden. I timene etter den dramatiske situasjonen var jakten på informasjon som alltid kaotisk, og for noen nyhetsredaksjoner gikk det veldig galt.

Gresk nyhetskanal pekte ut Hideo Kojima som attentatmann.
Carlos31GZ

En nyhetssending fra Hellas var blant flere som klarte å trekke inn Metal Gear-utvikler Hideo Kojima i sin dekning av saken. Kanalen viste bilder av attentatmannens arrestasjon, og fulgte så opp med flere bilder av Kojima.

Bakgrunnen for tabben var tilsynelatende en Twitter-melding fra den franske politikeren Damien Rieu. Rieu la ut de samme bildene av Kojima sammen med teksten «den ekstreme venstresiden dreper».

Meldingen ble raskt slettet, og Rieu innrømmet at han hadde dummet seg ut.

– Jeg var naiv nok til å tolke en vits som fakta. Jeg trodde ikke vi kunne vitse om drapet på en mann, men det var feil av meg å ikke sjekke det opp før jeg delte det videre. Jeg beklager til Hideo Kojima og til fans av Metal Gear.

Kojima selv har ikke uttalt seg om saken, men via studioets offisielle Twitter-kanal rettet Kojima Productions en advarsel til de som sprer de falske ryktene.

– Kojima Productions tar sterk avstand fra spredningen av falske nyheter og rykter som formidler falsk informasjon. Vi tolererer ikke slikt og vil i noen tilfeller vurdere å gå rettens vei.

Mannen bak drapet på Shinzo Abe er for øvrig identifisert som 41 år gamle Tetsuya Yamagami. Abe var statsminister i Japan fra 2006 til 2007 og fra 2012 til 2020, men drapet skal visstnok ikke ha vært politisk motivert.

LES OGSÅ: Russisk sikkerhetspoliti latterliggjøres for å ha blandet SIM-kort med The Sims »

Siste fra forsiden