Metacritic

Nå vil Metacritic at du faktisk spiller et spill før du legger ut brukeranmeldelse

Nytt tiltak skal forhindre «review bombing».

Skjermdump

Såkalt «review bombing», som innebærer at sinte spillere med egne motiver peprer spill med urimelige og svært negative anmeldelser for å dytte gjennomsnittskarakteren ned, er blitt et hyppigere fenomen den siste tiden.

Nå har Metacritic, en av de største samleplassene for anmeldelser på nettet, kommet med et nytt tiltak for å dempe fenomenet. Det melder Gamespot.

I en uttalelse til nettstedet opplyser en talsperson for Metacritic at de har fått på plass en 36 timers venteperiode fra det tidspunktet et nytt spill lanseres til man kan publisere en brukeranmeldelse.

Basert på forskning

Hensikten med tiltaket er å oppmuntre folk til å faktisk gi spillet litt spilletid før man kringkaster meningen sin til allmennheten.

– Denne nye venteperioden for brukeranmeldelser har blitt rullet ut for hele spillseksjonen til Metacritic og er basert på forskning på data og innspill fra kritikere og eksperter fra bransjen, sa talspersonen.

Hvorvidt tiltaket vil hjelpe gjenstår å se. Metacritic har for øvrig tidligere gått til det skritt å fjerne tusenvis av negative brukeranmeldelser for Death Stranding, med den begrunnelse at anmeldelsene var «mistenkelige».

Den store distribusjonsplattformen Steam har også slitt med fenomenet og har gjennomført flere endringer. I fjor opplyste plattformen at de skulle begynne å identifisere anmeldelser som brukes til bombardement og utelukke dem fra anmeldelsesresultatet på plattformen.

Et av de nyere spillene som muligens kan sies å ha vært et offer for «review bombing» på Metacritic er The Last of Us Part II, som i skrivende stund har et svært høyt antall særdeles negative brukeranmeldelser til tross for meget god mottakelse blant kritikere.

Les også: Warcraft III: Reforged har satt historisk rekord på Metacritic »

Siste fra forsiden