Microsoft forkaster HD DVD

Ingen stor bombe

Det kommer neppe som en overraskelse at Microsoft kutter ut HD DVD-spilleren til Xbox 360.

Forrige uke avgjorde Toshiba at de gir seg med produksjonen av HD DVD-spillere. Dermed var formatkrigen over, med Sonys Blu-ray som vinneren.

Denne saken er historie.

I lys av det som har skjedd er det ikke overraskende at Microsoft stanser produksjonen av den eksterne HD DVD-spilleren til Xbox 360.

– Som et resultat av den seneste tids avgjørelser tatt av Toshiba, Hollywood-studioer og utsalgssteder, har Microsoft planer om å gi seg med HD DVD. Xbox vil ikke lenger produsere nye HD DVD-spillere for 360, men vi vil fortsette å gi kundestøtte for produktene som allerede er i markedet, skriver Microsoft i en pressemelding.

Selskapet gjentar også at man ikke har tro på at denne formatnederlaget vil påvirke salget til 360.

– Som vi har sagt tidligere tror vi ikke dette vil ha betydlig påvirkning på Xbox 360 som plattform. HD DVD er bare en av flere metoder vi vil bruke for å tilby høyoppløselig innhold, og vi vil fortsette med digital distribusjon av høydefinerte filmer og TV-serier, heter det i pressemeldingen.

Ryktene er fortsatt sterke på at man om kort tid vil lansere en ekstern Blu-ray-spiller til 360. Dette har imidlertid ikke blitt bekreftet av Microsoft.

Siste fra forsiden